Interview oh interview....

Baru je aku meluahkan perasaan gundah gulana sebab tgh menunngu result master kuar tup tup aku dikejutkan degan panggilan telephone dr uitm (bukan panggilan hangit hot fm ye)...org di telephone tu bercakap "Pn. dijemput hadir utk temuduga bg mengisi jawatan kekosongan di uitm sbg pensyarah di fakulti bla...bla..bla...pada 4 June , 9am di bla..bla...Sila bawa sijil2 yg berkaitan dan slide presentation selama 5 minit semasa interview tersebut"....glup...tergamam sekjp....bila masa plk aku apply lecturer kt uitm ni????setelah selidik2 rupanya ramai jgk kawan2 aku yg sekelas ngn aku di panggil utk interview..may b ada bnyk jawatan kosong kot???(tp aku x nk yg luar klang valley la..tolong la...klu dia bg luar kawasan mmg aku awal2 reject la)..hihihi...cita mcm dh dpt je...interview pn x p lg....hohoho..layan perasaan jp....:)

tp skang aku tgh memikirkan nk g ke x nk..nk g ke x nk...tp klu x g rugi plk...walaupn hati ni berbelah bg (sebenarnya takut and malas nk sediakan slide presentation...gila ke..smlm br call sok nk suh dtg interview..mana smpt nk buat preparation...arggghhhh..aku rasa better try je la...lgpn dtg suka2 utk memeriahkan mjls...huahuaua...sb aku bkn nyer desprate sgt sb mmg aku tgh bekerja pn....lgpn aku x sure bule ke aku jd pendidik? bule ke aku ajr student?...tp klu dh rezeki aku mana la tau...aku x berharap pn..ala2 mcm g uji bakat gitu..dpt rezeki, if x dpt pn ok...x de la kecewa...haish....payah2...skang ni tgh bertungkus lumus nk cari title yg sesuai utk presentation aku...

hah..dh dpt idea...apa kata aku cita psl blog?heheheh...ok gak idea tu..lg pn at least semenjak aku jd blogger ni ada la idea nk kelentong, merapu ke pe psl blog...ataupn lbh seuai aku bincangkn tajuk blog dengan kaedah pengajaran...cantik gak idea tu...nnti aku google2 kot ada dh slide berkaitan tuh....hehehe..mintak2 ada la..senang skit keja aku...

0 comments:

Post a Comment