Mendapat Ketenangan Sewaktu Berbuka

Kalau ada anak2 kecil biasala waktu berbuka mmg agak kelam kabut..
Time waktu berbuka tu la dier nk susu, tumpahkan air, panjat meja mkn, menangis dll..
Time tu jgk la kita escpecially para ibu tpaksa mkn ala kadar je..nk menikmati makanan berbuka pn laju2..hehehe
Cara utk mamaqari mendapatkn ketenangan sewaktu berbuka ialah degn memasang cd dan dvd kegemaran qari..
Qari ni dr kecil lg mmg sgt minat tgk tv..
mama perasan since dier bb mmg dia sgt suka tgk tv smpi ler skang nih..
so utk mengelakkan dier tgk program2 x berfaedah mama rajin2 kn diri download mcm2 dr youtube (yg sesuai utk tontonan kanak2)..
Macam2 dh video mama dh download..antaranyer lagu kanak2, alif ba ta, barney, jim jam and sunny dan etc.

tp sejak diperkenalkn oleh watie (GBOB) dgn cd brainy baby mama trs terpikat..
nk tau kenapa?sebabnyer qari sgtla minat dgn cd ni...
tgk 100x ulang2 pn xpe...cd/dvd brainy baby ni ada bnyk series..mama ada gak beli beberapa series (bule beli kt mph, popular or online pn ada)
Bg mama cd/dvd ni sgt bagus sb dia menggunakan kanak2 utk bermain dan bila anak2 kita tgk mereka pn enjoy sekali tgk teman yg sebaya mereka bermain..
klu mama pasang cd/dvd ni mmg qari terpegun je dpn laptop tuh...x kacau langsung we all mkn..even klu dier dtg dkt we all pn mata still tercacak lg dpn screen tu...
so mama pe lg happy la bule menghadap makanan dgn suka hatie...hehehehe

Antara series2 brainy baby yg ada kt pasaran (klu mama bule download free dr internet lg best kn...hehehe):











2 comments:

anak saya yang kecit tu pun kalau taim berbuka taim tulah nak kena riba dia....dia pun nak berbuka sama lah agaknya kot....

 

hehehe...kadang2 menguji kesabaran btl la time nk berbuka tu kn=)

 

Post a Comment