CUTE LITTLE MUSLIM & MUSLIMAH CONTEST



Apa perlu kalian buat?
Add blog AshA's FaMiLy dan Contest for Anas di bloglist/blogroll blog kalian dan pastikan ada link back.
Wajib menjadi follower kedua-dua blog AshA's FaMiLy dan Contest for Anas.
Buat satu entry di blog kalian tentang contest ini dan hanya tajuk CUTE LITTLE MUSLIM & MUSLIMAH CONTEST sahaja diterima.
Letakkan banner contest di entry dan sidebar blog kalian dan pastikan ada link back ke entry ini. (Penyertaan terbatal sekiranya tiada link back)
Upload HANYA SEKEPING gambar anak/adik/anak saudara yang berpakaian baju melayu/jubah lengkap dengan songkok/kopiah (bagi lelaki) dan baju kurung/jubah lengkap dengan tudung litup (bagi perempuan).
Kalau peserta lebih dari seorang, boleh upload gambar dalam satu entry dan nyatakan di entry ya.
Nyatakan NAMA,UMUR,TARIKH LAHIR, KATEGORI dan HARAPAN kalian terhadap Little Muslim & Muslimah kalian.
Tag rakan2 untuk join contest ini.
Tinggalkan komen dan link entry contest kalian di entry ini sahaja.


NAMA: AHMAD ABQARI
UMUR: I THN 5 BLN
TARIKH LAHIR: 27 APRIL 2009
KATEGORI: 1A
HARAPAN: SEMOGA ANAK MAMA MENJADI SEORANG MUSLIM YG SEJATI DAN BERJAYA PADA MASA HADAPAN=)

mama nak tag:
taqies & caed

Si Comel Berbaju Raya Contest



Tempoh
25 September 2010 - 31 Oktober 2010

Cara Penyertaan
Pertandingan dibahagikan kepada Kategori A (Boys) dan Kategori B (Girls)
Pemenang akan dipilih oleh juri yang dilantik

Syarat Penyertaan
Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini--done
Membuat entri mengenai contest ini diblog anda atau di wall FaceBook anda--done
Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda bergaya dengan berbaju raya (berbaju raya = baju kurung/baju melayu)
--ini gambarnyer


Jika anda mempunyai beberapa orang anak, boleh upload satu (1) gambar untuk setiap anak.


Sila nyatakan nama si comel dan umurnya
nama: ahmad abqari
umur: 1 thn 5 bln

Pertandingan terhad kepada si kecil berumur 1 hari hingga tidak lebih 4 tahun pada tarikh akhir pertandingan.


Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke penganjur BabyIbu dan Azzamoro dan juga semua sponsor - rujuk di bawah (no link back will be disqualified)
Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.

Hadiah
Bagi Kategori A dan B
Tempat Pertama
Tempat Kedua
Tempat Ketiga
5 Hadiah Saguhati

Senarai Penaja
BabyRuffkins
Gin & Jacqie
Myavenue888
SecreteBargains
Tote Boutique
Tupperwareville
Victoria'sSecretHeaven
Weego Bottle
MySuperkids

Open House

Every weekend sibuk ngn open house..

smpi mabuk makanan dibuatnyer...

Hari ni open house kt office pulak...

Smlm pn dh x bp sihat rasanyer...skit kepala, mual2 dan perut x selesa..

Ini lah penangan open house..

Semenjak 2 menjak ni memanjang malas nk amik gmbr and update blog...
kemalasan telah melanda=)

raya 2010

just nk share some pic during raya..
thn ni we all raya di umah belah husband di klang..
pas smyg raya salam2 then blk kg husband di Sabak Bernam..
Raya ke 2 br blk klntn jmpa moyang si Qari..
Gambr2 ni semua kt umah MIL dkt klang..kt klntn lupa lak nk snap gmbr
so layan la gmbr2 raya we all=)


abqari with his cousin farhanah


atuk (fil) adn muhammad (abqari's cousin)


kecoh bila atuk nk bergmbr ngn cucu2


finally dpt jgk diam utk beberapa saat


pakai sampn pn leh panjat2 lg


Selamat hari raya kawan2


Our family + farhanah


Selamat hari raya dr Mr. Faiz and family



Abah and fahmi (anak buah plg muda buat masa ni=))


sume nakal2 nih..



posing bj raya masing2


hensem x Qari?




3 org ni bila bjmpa cani la jadinyer....


Adoi..si Qari dh pki lawa2 tp nk main kt luar plk....


2 org sahabat baik punyer=)


Qari: mcmni la pki songkok


Qari: kita nk main apa plk ye lps ni?


dh ngntuk...



muka dh kepenatan...


3 abdul..hehehe


family belah husband

"Mama_Balqis 2nd GiveAway"


GiveAway dianjurkan bersempena Sambutan Ulangtahun Kelahiran mama yang ke 26

Ucapan: Selamat Hari Jadi yg ke-26 Mama Balqis. Semoga murah rezeki dan dikurniakan lg cahaya mata yg comey2=)

Sesapa yg nk join bule join kt sini

Giveaway bermula dari
21hb September 2010 sehingga 8hb Oktober 2010

No Subject???

sudah lama mama x update blog..

semenjak 2 menjak ni mmg xde mood langsung...

may b sb kesihatan yg x mengizinkan..

moga2 kesihatan kembali baik...aminnn

Contest Memek Muka Si Manja



Gambar yg mama pertaruhkan:


Nama: Ahmad Abqari
Umur: 16 bln

Klik sini utk join & lihat syarat2 penyertaan

Ka-Ching PreLoved Nak Bg Duit Raya


Ka-Ching PreLoved RAYA GIVE AWAY~

Hadiahnye:-
1st Duit RAYA RM50!!
2nd Duit RAYA RM30!!
3rd Duit RAYA RM20!!
4th Duit RAYA RM10!!

Nak join & tgk syarat2? klik sini

Qari Dah Pandai Swimming???

Cuti merdeka hr tu we all x kemana2..
cuma menghabiskan masa ngn Qari di rumah..
Bawak dier g swimming and main2 playground..
Qari dh x takut air and tgk la begitu excited dier main air..
Klu ada masa nk bawak dier main pantai pulak..(dia blm penah lg merasa mandi pantai)..
Eksyen btl si Qari menunjukkan skil2 nyer..(mama jarang bawak dia mandi pool, slalu abah yg bawak may b sb tu kot dier eksyen skit..huhu)


menikmati pemandangan


x bg abah nk pegang


abah layankan jer si Qari tu


takut jgk dia menghampiri pool org dewasa


eksyen betoi..tgk la dier sudah berenang..huhuhu


pelampung dier agak kempis skit..mama nk kena pam pelampung ni


Qari: la..la..la..la


Qari: abah tgk ni..qari dh bule angkat kaki..abah bule ke buat cani??



aksi-aksi dr Qari


Dh abis mandi...


Qari: abah jom ikut Qari main kt playground plk


x sabar dier..smpi berlari2 ke playground



Qari punyer permainan fav


Qari: yahooo




Qari: jom kita blk