My Dream House

Wah kn best klu dpt umah cam nih....
Hehehee..angan2 dulu dgn harapan akn menjadi kenyataan..aminnnnn;)







Sepah-sepah

Lama mama x update psl cita si Qari...
Skrg Qari dh nk masuk 1 th 6 bln..dh besar anak mama nih...
Makin besar, makin aktif dier dan mama pulak mkin mengecil jadinyer duk kejar dier kesana kesini...haish..
Qari ni pantang tgk umah bersih skit mesti disepah2 kannyer...(ikut perangai abah kot..hehehe)
Mama ada sediakan satu sudut khas utk Qari kt ruang tamu tu...tp satu hari 2-3 kali mama kena kemaskan tempat mainan dier..
Nnti klu dh pindah umah baru mama nk buatkn satu blk khas utk Qari..
klu dh ada blk sendiri x kisahla dier nk sepah2 kn pon...x kacau ruang tamu..
skrg ni terpaksa la tumpang ruang tamu dulu letak brg2 dier..
Actually ada 2 bilik yg we all x guna, satu dh mcm jd stor, satu lg tempt simpan kain baju plk..hehehe...alamklumlah duk umah pn mcm duk hotel (kes jarang2 ada kt umah la nih...hehe)


Ni keadaan seblm Qari bgn tido


Ni keadaan slps 5 minit Qari bgn tido...

Redgurl Craft 1st GA



nk join??klik sini

Papa and Baby Contest



Nama papa: Faiz
Nama baby: Abqari
Umur : 1 thn 6 bln

Nk join? meh klik sini

~~The Way They Sleep Giveaway~~


Tarikh:11 oct hingga 30oct (12midnite)

Ini dier style tido Qari:


Ini gaya tido Qari setelah kepenatan bermain. Patung spiderman ni diberikan oleh nenek Qari.Sesuai sgt dgn saiznyer utk buat bantal peluk Qari.

Kilik sini utk join

Kami 1st Giveaway



Tarikh tutup GA ialah 30 Oktober 2010

Berminat nak join? klik sini

"CUTEST BABY CONTEST" bersama Sinar Raudah

Sinar Raudah telah menganjurkan "Cutest Baby Contest"




Nama: Ahmad Abqari
Umur: 1 thn 6 bln
Nama ibu: Izzah

Nak join? meh klik sini atau g ke link ini http://sinarraudah.blogspot.com/2010/10/cutest-baby-contest-bersama-sinar.html

Saya Nak Beg Itu ~ Giveaway!


Klu u all nk jgk bule klik sini

Welcome Back...

(image source: google)

Hari ni merupakan hr pertama mama datang bulan setelah lahirkan Qari.
Agak lama jugak la mama x merasai keadaan mcm ni..lain pulak rasanyer...
Almaklumlah Qari pn dh berumur 1 thn 6 bln dan berapa lamanyer mama dh x berada dlm keadaan cani..
Mula2 mama agak bimbang jgk sb ada kengkawan mama yg fully breastfeed ank mereka pn dtg bulan setelah 3 bln melahirkan anak..
Tp bila mama rujuk kpd Mama Tok (my mum yg ada 6 org anak), dier kata x dtg bln bg ibu yg menyusu adalah normal..
Rekod mama tok x penah dtg bln setelah melahirkan anak adalah selama 2 thn...so lg lama la dr mama...
Tp mama bersyukur jgk sb thn ni merupakan tahun ke-3 mama dpt berpuasa penuh.
Thn pertama sb mengandungkan Qari, thn ke-2 still breastfeed Qari (3 bln) dan thn ni pn still breastfeed jgk sehinggalah today...
Mama amat bersyukur dpt memberikan Qari yg terbaik iaitu susu ibu...
Mama harap kalau ada rezeki anak2 yg lain..mmg mama nk teruskan dgn susu ibu jgk...inyaallah...

Feltralicious 1st GA



Want to get these lovely buttons for free?
All you have to do;
1)Be my follower and link me up in your own blog
2) Spread the word about this giveaway
And of course leave a comment and ur contact email after you have done the above. The winner will be announce on 16th Oct 2010.

Easy peasy, so what are you waiting for? :)
Wanna join?? Click here

1ST GA DARI ATIE...

Mama nk join GA ni sebab hadiah2 nyer sangatlah menarik:





syarat-syaratnya:
1.Tuliskan komen korang dibawah n3 ini SAHAJA!..klu komen di box tidak akan diambil kira(Ingat tue...)
2.Jadi FOLLOWWER di blog 'azatiesayang.blogspot'.
3.Tiada paksaan tuk membuat n3 ttg GA atie nie di blog korang...jika ada,atie amat menghargainya..makasih!
4.Tarikh TUTUP GA pada 18/10/2010 pada pukul 12 tengahmalam!!
5.Cabutan tuk menentukn pemenang2 akan dilakukan oleh ANAK LELAKI/ANAK PEREMPUAN atie.Keputusan adalah MUKTAMAD!
6.GA trbuka kpd yang tinggal di MALAYSIA sahaja!

nak join? meh klik sini