Welcome Back...

(image source: google)

Hari ni merupakan hr pertama mama datang bulan setelah lahirkan Qari.
Agak lama jugak la mama x merasai keadaan mcm ni..lain pulak rasanyer...
Almaklumlah Qari pn dh berumur 1 thn 6 bln dan berapa lamanyer mama dh x berada dlm keadaan cani..
Mula2 mama agak bimbang jgk sb ada kengkawan mama yg fully breastfeed ank mereka pn dtg bulan setelah 3 bln melahirkan anak..
Tp bila mama rujuk kpd Mama Tok (my mum yg ada 6 org anak), dier kata x dtg bln bg ibu yg menyusu adalah normal..
Rekod mama tok x penah dtg bln setelah melahirkan anak adalah selama 2 thn...so lg lama la dr mama...
Tp mama bersyukur jgk sb thn ni merupakan tahun ke-3 mama dpt berpuasa penuh.
Thn pertama sb mengandungkan Qari, thn ke-2 still breastfeed Qari (3 bln) dan thn ni pn still breastfeed jgk sehinggalah today...
Mama amat bersyukur dpt memberikan Qari yg terbaik iaitu susu ibu...
Mama harap kalau ada rezeki anak2 yg lain..mmg mama nk teruskan dgn susu ibu jgk...inyaallah...

3 comments:

yeay...bendera merah dh menjelma...jangkit ngan aku la tu

 

wah..syoklah mamaqari kalau cmtu..ain dulu fully bfeed pun, masa sara 5 bulan, peod dah dtg semula..huhuhu..

 

me dtg period balik pas Dania 3 bulan...

 

Post a Comment