Lapar Giler...

After abis konvo aritu we all singah kfc dkt petronas tepi highway..
Almaklumlah bgn awal sgt and smpt b'fast ala kadar jer..
Lps mama abis je konvo tu Qari terus mtk susu..
Klu x bg mmg cranky la dier...selagi x dpt selagi tu dia terjerit2
Mama plk dgn baju berlapis2 tuh gagahkan la jgk bg susu kt Qari..
Layan la gambr budak yg lapar nih...hehehe


Muka stim dpt minum susu...hehehe


Budak yg ketagihan susu ibu


"Bila makanan Qari nk smpi nih???"


Sambil tunggu abah bwk makanan tgk menu atas meja dulu


"Mama..sy lapar"


"Alamak straw t'masuk dlm lubang hidung laks...ahaks"


"Aaaaahhhhhh...legaaa"


"Lepas mkn kita wat sepah plk..yeay"


"Minum mcm ni baru terasa kenikmatannyer..slurpp..slurppp.."


"Tgk pinggan sy licin kn..nyum..nyum..best"

GiVe Away...Sapa Nak Baju Nie???


nk join? klik sini

Officially Graduated "Master in Computer Sc"

Alhamdulillah...
hari ni merupakan hr yg x dpt mama lupakan...
akhirnyer mama dh graduate...yahoooo....
Sungguh happy x terkata..
Masa degree dulu2 amik gmbr ngn family jek..skang dh ader husband and anak utk meraikan bersama...
Thanks to my parents, husband, my lovely son, family members and friends yg telah memberi support kpd ku ut meneruskan pengajian
Penat lelah selama 2 thn ni telah terbayar..
Suka duka mama study sambil bekerja, menjadi suri rumah dan ibu akhirnyer membuahkan hasil..
Syukur sekali lagi kepada-Nya kerana memberi kesempatan nih..


Family potrait

3RD CONTEST : BELANJA SAYA MC DONALD'S by MUNNYRA


NK JOIN KILIK SINI

GA Salam Ukhuwah Corat Coret Keyphochee


Follower CCK ke = 60
Klik sini utk join

Anniversary Giveaway by Ana Suzana



Nak join dan lihat syarat2 bule klik sini

Mama nak tag taqie and caed

Hadiah2 yg ditawarkan:




Tarikh tutup 26 Nov 2010 @ 11.59pm

Paru Goreng Bercili

Musim Raya Aidiladha ni mmg bnyk la mkn daging.
Mama pn ada jgk dpt daging, paru and limpa..
Klu u all nk tau, mama mmg x penah pn masak paru ni.
Ni la 1st time..slalu mkn yg dh siap dh..huhuhuh
Mama ni bkn la pkr memasak..so mcm biasa la search jek internet n cari resepi yg sesuai dan inilah hasilnyer



Resepi ni mama dpt dr My Resepi
U all bule lah mencuba ye....Selamat mencuba=)

Cinta-Craft GA



Klik sini utk join

USJ Murni Discovery

Hari ni mama nk share tempat makan yg menarik...
U all yg duduk area PJ and KJ tentu kenalkan ngn tempat mkn Murni dan William?
Ni satu lg lebih kurang sama dgn 2 tmpt tu tp lebih selesa dan bersih..
Dgr kata tmpt ni pn sedara mara diorg jgk...
restoran yg mama maksudkan ni ialah 'USJ Murni Discovery' b'alamat di 39-41, Jalan USJ9/5P Subang Business Centre.
sapa2 nk mencuba mkn disini bulela...bnyk jugak nama menu yg pelik2 (bg mama la)
Yg bestnyer kt sini semua menu dier sedap2 belaka and harganyer pn berpatutan


USJ Murni Discovery


Mee Raja (Tomyam)


Chicken Napolean (Sosej bersalut dgn daging ayam..nyummyyyy)


Air yg besh bangat - Pink Panther (ini size medium, klu large gelas besar gedabak)


Nasi goreng pedas meletup kot...x bp ingat nama dier tp lbh krg camtu la


Mak Long order roti Ronaldo tp xde plk..so tukr ngn roti Becham...

sesapa yg duk dekat2 area subang tu mmg rugi la klu x cuba mkn kt sini..

Rezeki

Alhamdulillah rezeki mamaqari menang lucky draw by Craft Merah Jambu..
Ini merupakan kejayaan ke-2 mamaqari setelah join contest dr bloggers2..
yeay mama sgt happy..utk 1st time mama menang GA by wardah wardrobe...
Hadiahnyer merupakan blouse yg dipilih sendiri dr wardah wardrobe..
Blouse ni sgt la selesa..smpi mama order satu lg blouse dr wardah wrdrobe ni..
Utk Craft merah jambu ni x tau la pe hadiah nyer..katanyer mistery gift...tggu je la..
yg pasti mama mmg x sabr nk tau hadiah apa yg akn mama dpt nnti....
x sia2 mama masuk mcm2 GA and contest...syukur la walaupn br menang 2 kali...alhmadulillah=)

Selamat Hari Raya Aidiladha

Selamt Hari Raya Aidiladha kpd semua kengkawan..
agak lama jugak mama dh x update blog ni...sgt2 bz smpi nk masuk contest pn x sempt..
Hari ni mungkin masih ramai lg yg sedang bercuti...mesti syok kn??
mama plk mmg xde amik xtra cuti sb sambut kt Klang je kt umah MIL..

Mama bawak jgk si Qari p tgk org sembelih lembu...
tp dier mcm x de perasaan pape pn..may b x phm lg kot..
yg dia terlebih excited sb tgk ramai budak2 berkerumun kt situ..
dia pn apa lg mintak dilepaskan la dr dukungan..
mama pn layankan je la..

Tp bila dh lepaskan..dia nk masuk longkang pulak...ntah apa best sgt dlm longkang tu...
mama pn pegang dier balik...si Qari x nk menyerah kalah dan terus mengamuk mintk dilepaskan..
last2 mama pn dh x tahan...Qari punyala terpekik and semua org pn dh pandang2 mama so bawak blk je dier...
huhuhu..nasiblah Qari...

Cik Warnida GA


Klik sini utk join

Craft Merah Jambu GA


sila klik sini utk join

Rubella Vaccine Lagi???

Just nk share info pasal Rubella vaccination nih..
Masa mama mengandungkan Qari dulu Dr. pernah bg tau mama yg mama kena amik blk suntikan Rubella disebabkan bacaan dier x smpi pada paras sepatutnyer..
actually mama dh amik suntikan ni masa sek. rendah time darjah 2..so mama ada tnya dr. kenapa bule jd cantu and dr. kata may b that time vaccine tu dh terdedah kpd suhu bilik yg lama sebab tu dia dh x aktif...
Tp that time mama x bule lg nk amik Rubella sb tgh preggy..Menurut Dr. Rubella x bule diambil ketika tgh preggy...mama ada jugak wat research kt internet pasal Rubella ni...Rubella ni actually lbh kurang je macam penyakit berjangkit yg merupai campak.Dia xde la serius mana kecuali kpd ibu yg mengandung.
Kalau wanita yg mengandung dijangkiti Rubella terutama ketika tiga bulan pertama, ia akan menyebabkan kematian atau pun kecacatan serius pada bayi dalam kandungan. Itu yg mama paling takutkan...tp alhamdulillah la nasib baik xde pape yg berlaku kpd mama..
So mama nk nasihatkan kepada sesiap yg bercadang nk mengandung, better u all cek dulu samada Rubella korg pada paras yg sepatutnyer atau x. Tp klu x silp mama lepas amik Rubella tu 3 bln lepas tu br bule mengandung..
Mama ni pn baru nk survey kt mana nk amik suntikan ni dan kosnyer..if ada masa nnti mama akan share kt blog nih..