Formula Gosok Gigi....

Hahahaha...mama sgt gembira kerana akhirnya Qari berjaya memberus gigi dgn jayanyer..
Sblm ni mmg ssh sgt nk suh dier gosok gigi..
Klu dia gosok gigi pn bkn dia gosok betul2 tp isap2 ubat gigi and berus gigi tuh...
Tp skang dia dh pandai gosok gigi..
Mmg pening dh b4 ni..mcm2 cara dh mama buat termasuklah cara paksa tp dia x nk gak gosok gigi jgk..
Dan Ahad lepas mama terpikir nk pki cara lain plk..
Disebabkan Qari ni mmg gila tgk vcd ngn tv...mama telah mgmbil pendekatan ni jgk nk ajr dier..
Mama try search video kt youtube cara nk gosok gigi...
pastu kt situ mmg bnyk la video yg berkaitan dgn cara menggosok gigi nih...
Tp mama pilih video yg menyeronokkan..(klu ada gmbr budak2 sebaya dier lg dier suka)
Dan...ia berkesan utk Qari...Qari dgn bersungguh2 nyer telah gosok gigi tiru aksi dlm video tuh....
yahoooo..mama x yah pening2 lg dh...
Nk suh dia gosok gigi jer psg video yg dh download tu...huhuhuhuhu..senang keja mama=)


11 comments:

satu idea yang bleh digunakan..adam klu berus gigi sendiri bolehlah tapi bila kita nak beruskan larik..

 

tu la susah nk suh anak2 kecil gosok gigi..kena kreatif btl la mak bapak skang nk ajr ank2

 

As'salam...

idea bagus nie pasni x yah la susah2 lagi kan...

 

betullah.. xterfikir pun... nak ajar irfan jugak ni..budak tecik tu payah betul nak gogok gigi.. bergaduh2 dgn dia tipa2 pagi sbb nak gosok gigi je...

 

bagus lah cara pendekatan mama nie..nanti boleh pratikal jika ae bende yang anak tak suka buat tapi kena nak suruh dia buat..

 

amy: betul tu..skrg bukak je video qari mula la cari berus gigi dier

iela: bule la try cara ni kt irfan plk

cik jue:tima kasih cik jue

 

bleh try nih
aiman sgt2 susah nk gsk gg
grm kadang2 tuh

 

cubala noor.harap2 berkesan utk aiman

 

salam..cuba check ada tak nama anda?

http://www.alinaclover.com/2010/12/khas-kepada-peserta-giveaway-jom.html

 

wahhh tahniah..nt dah ade anak bleh ikut ni cara camni..tq yer mama qari :)

 

good idea....nak try buat nanti :)

follow blog nie yer

 

Post a Comment