Qari @ 1 Year & 7 months



Skrg my Qari dh masuk sethn 7 bln...
Rasa cpt jer masa berlalu...
x sangka anak mama dh besar lor...
Ni entri utk Qari....

10 perkara yg Qari suka buat:
1. Bukak tutup peti ais ~ satu hari 4-5 kali dia ulang2
2. Bukak pampers sendiri bila poopoo
3. Dgr muzik je automatik badan dia bergoyang2 ~ menari la konon tuh
4. Makan pki fork and spoon ~ walaupn makanan tu lg bnyk bertabur dr yg masuk dlm mulut dier
5. Pandai sebut beberapa words yg mudah eg.'mamamama' (terlebih pjg and nada manja), 'air'(dh tau word ni skit2 mtk air),'eight'(no ni je yg dia buleh sebut), 'a' (huruf a), 'no'
6. Suka tiru iklan ~ siap ngn gaya skali dia ikut
7. Pandai mtk suh pasang cd dier
8. Suka main segala remote yg ada ~ especially suka tkr program tv
9. Pandai pki kasut sendiri ~ kasut jenis crocs je buat takat ni..may b senang sarung jek
10.Bila sakit je terus dptkn mama mtk susu ~ Ni dia tiru mama..sb klu dia jatuh ke kena pape ke mama terus bg dia susu takut terkejut..tp skang kena langgar kerusi skit pn dh mtk susu..kikiki..mcm ubat la konon..huhu

10 perkara ttg Qari:
1. masih breastfeed walaupn dh masuk 1 thn 7 bln
2. x suka minum susu tepung ~ mama penah cuba 3 jenis susu tp semua kena reject
3. sgt penggeli ~ terutama benda yg melekit
4. dh bule jd org suruhan ~hahaha
5. Sgt manja dgn family belah mama
6. 1st cucu belah family mama
7. Takut dgn pak long ~ kikikiki
8. Still pki pampers size m ~ budak ni buncit tp kecik je part pinggan tu
9. makanan fav dier adalah pisang
10.Suka buat lawak ~ ikut perangai abah dier la kot...

3 comments:

As'salam..

handsome la Qari berkaca mata...

 

suka tiru jalan donkey n skang dh pandai jeles ngan farouq

 

Post a Comment