Qari takut???


Last 2 week we all blk ke Klang umah MIL..Kebetulan diorg br pelihara seekor burung..
Mama pn x sure burung apa tu..if x silap may b burung terkukur kot...
Qari mmg suka bird...antara words yg awal2 dier leh sebut adalah bird..
Time we all ke taman dan nmpk bnyk burung berterbangan pn si Qari siap kejar lg burung2 tuh..

Tp yg mama hairannyer rupanyer si Qari ni berani takat jauh2 jer..
Tu pn mama tau bila paman (BIL) turunkan sangkar burung tu dan tunjuk pd Qari..
Mula2 mmg la dier gelak2 then tunjuk kt semua org smbil menyebut2 "bird"..
Tp apabila sangkar tu dibawa dekat ngn dier..mula la dia jerit2 smpi nangis tuh..takut rupanyer anak mama nih..

Lps tu mmg dier main takat jauh2 jer je..konon2 nk petik jari pggl bird tu pn mmg dr jauh..
Mama rasa dier geli kot kt binatang nih..
Camner eh nk bg dier x takut? mama suruh cuba pegang pn dh jerit2..huhuhu...
Last2 biarkan je la dia main dr jauh...tp bila dr jauh bkn main berlagak giler lg mengagah2 bird tuh...kikikiki







3 comments:

izzah!! hahaha ngat ke sapee...laa blogger jugak ke? keh keh keh i'll add u to my blog list okeh?? rajin2 la singgah tau :D

 

Mula-mula je kot nanti lame2 ok la...

 

nad: hehehe...nnti izzah add nad dlm bloglist izzah jgk eh=)

amy: tu la..harap2 la...

 

Post a Comment