Happy Anniversary

Selamat Ulang Tahun Perkahwinan yg ke-3 utk myself and husband pada 28 February 2011.
Sedar x sedar dh 3 thn we all kawen dan dikurniakan seorang cahhaya mata. Mama berharap semoga jodoh kita kekal hingga akhir hayat..aminnnn.

Sempena dgn ulang thn ni, mama nk mengimbas kembali detik2 sejarah we all..

Actually abah merupakakan class mate mama time matriks di Pusat Asasi Sains UM thn 2001. But time tu we all just kawan biasa jer. Time ni la abah duk try ejas2 mama, tp mama xde perasaan pn...kakakakak (sorry yek abah......).
Mama bkn pe..almaklumlah time blajar tu mcm x best la plk klu bf sekelas..hahaha (bule ke bg alasan cantu??)

Bila dh habis matriks we all berdua sambung lg bljr di UM tp different course dan faculty. walaupn dh x sama we all still ber sms tiap2 hari smpi la timbul plk perasaan (dalam hati ada taman la plk..hehehe). So start 2002 we all jd rapat.

Dipendekkan cita, dh habis study semua dan bekerja, thn 2007 we all bertunang selama 6 bln. Thn 2008 pada tarikh ni la we all diijabkabulkan (juga di surau UM..mmmg UM dihatiku la..huhuhu). Start dr tarikh ni bermula la kehidupan baru we all sbg suami isteri...



gmbr graduate sama2

majlis bertunang
akad nikah

just married
majlis sblh abah
selepad diijabkabulkan


hantaran
cincin kawen, tunang dan risik.....waaa....satu dh ilang=(


Nk dipendekkan cita lg, selepas 5 bln lbh berkawin mama pregnant dan lahir la seorg budak kecik yg comel pd April 2009..


mengandung 5 bln

Qari lahir 27 april 2009


To my beloved husband:


Happy Anniversary
"Our anniversary is a time to look back at the good times and a time to look ahead to live our dreams together."


"The secret to having a good married life is to understand that marriage must be total, it must be permanent and it must be equal. It doesn’t matter where you go in life, what you do ….. it’s who you have beside you. "

My soulmate


“A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person”~Mignon McLaughlin
















Cuti Cuti di Pahang

Sempena cuti CNY yg panjang we all telah bercuti ke negeri Pahang Darul Makmur. Walaupn we all stay kt sana cuma 2 hari 1 mlm je, tp mmg puas dgn aktivit yg padat dan best...

Hari Pertama:
Bertolak dr KL lepas subuh dan terus ke Teluk Cempedak. Suka sgt dgn pantai nih..bersih dan mendamaikan selain dr pemandangan dan agin laut yg menyegarkan.











Lepas ke Teluk Cempedak we all ke Gambang. Stay dekat Agro resort. Overall resort ni ok, btk rumah yg cantik, pemandangan yg cantik dan kawasan yg aman dan tenteram je rasa. Dh lepak2 kt resort kul 3pm we all g pulak ke Tjg Lumpur utk mkn sata. (Nanti mama wat entry khas utk tempat2 mkn yg we all dh pegi). Sata kt sini sgt marvelous..sedap giler hingga menjilat jari.

Ni Gambang waterpark. Agro resort dkt dpn skit dr tempat ni. Penuh giler org, x jd nk singgah


Samapai ke resort je terus main kerusi

Kedai yg menjual sata yg sgt best...=)
Habis licin sata mama ngn abah bantai


Lepas tu terus ke Cherating dan singgah di pantai cherating. bila smpi kt pantai nih Qari mcm dh x tahan je tgk laut tu so bg la dia mandi kjp walaupn xde dlm plan.

Si Qari yg suka berkawan walaupn di mana saja dia berada




kena paksa pegang tangan... klu x maunyer leh smpi ke tgh laut

Balik dr Cherating dan singgah semula kt Teluk Cempedak. Walaupn dh mlm kt sini still lg happening.. Mama mmg suka sgtla teluk Cempedak ni..lain kali rasa nk dtg lg..Insyaallah...Paling menarik minat we all kt sini ada org yg berlagak cam patung. Mula2 mama ingtkn mmg patung tp rupanyer org. Patutla ramai yg berkerumun dkt abg patung nih. We all pn smpt snap gmbr bersama abg patung tuh.



abang yg mcm patung...terror ah dier ni..mmg x bergerak langsung





Dlm kul 9.30pm we all ke Tjg Lumpur blk. We all menjamu selera dgn ikan bakar plk..Mmg 1st class la makanan kt sini. walaupn time we all smpi cuma tinggal ikan, udang ngn lala jer sb orang punya la ramai tp still bebaloi dpt makan ikan bakar yg best...

orang putih..nk mkn ngn sudu garpu je..



Then pas mkn singgah pulak ke MidTown Kuantan..Kt sini mcm ala2 uptown la klu kt kl tu...



elok je smpi kt sini Qari tio plk..penat la agaknyer tu

Lepas puas jln2, blk semual ke Gambang. Smpi kt resort dlm kul 12 lbh. Mmg penat ttp berbaloi.

Hari Kedua:
Sarapan kt resort dan jalan di sekitar tmpt tuh.


gaya bebas




Pastu singgah plk ke air terjun du Hutan Lipur Berkelah. Mama dan Qari x lepaskn peluang mandi manda kt sini...

budak yg x tahan sejuk

x dpt main pasir pantai..pasir ni pn jd la=)





Dlm kul 11 blk semula ke resort dan bersiap utk blk KL. sblm check out smp lg singgah tgk binatang2 yg ada kt resort ni..if musim buah, resort ni ada sediakan pakej utk makan buah2 tempatan mcm durian tuh.. Kul 12pm we all checkout dan bertolak balik ke KL.


bersiap nk blk kl
dh terror turun tangga sendiri
sblm blk sempt main kerusi ni utk kali terakhir..huhuhu
resort tmpt we all tinggal
jalan2 tgk binatang yg ada kt resort..Qari takut plk tgk ostrich ni...
ada rusa

ada rabbit..si qari duk panggil baybbit..baybbit





Overall percutian ni yg paling sempoi dan best=)