Cuti Cuti di Pahang

Sempena cuti CNY yg panjang we all telah bercuti ke negeri Pahang Darul Makmur. Walaupn we all stay kt sana cuma 2 hari 1 mlm je, tp mmg puas dgn aktivit yg padat dan best...

Hari Pertama:
Bertolak dr KL lepas subuh dan terus ke Teluk Cempedak. Suka sgt dgn pantai nih..bersih dan mendamaikan selain dr pemandangan dan agin laut yg menyegarkan.











Lepas ke Teluk Cempedak we all ke Gambang. Stay dekat Agro resort. Overall resort ni ok, btk rumah yg cantik, pemandangan yg cantik dan kawasan yg aman dan tenteram je rasa. Dh lepak2 kt resort kul 3pm we all g pulak ke Tjg Lumpur utk mkn sata. (Nanti mama wat entry khas utk tempat2 mkn yg we all dh pegi). Sata kt sini sgt marvelous..sedap giler hingga menjilat jari.

Ni Gambang waterpark. Agro resort dkt dpn skit dr tempat ni. Penuh giler org, x jd nk singgah


Samapai ke resort je terus main kerusi

Kedai yg menjual sata yg sgt best...=)
Habis licin sata mama ngn abah bantai


Lepas tu terus ke Cherating dan singgah di pantai cherating. bila smpi kt pantai nih Qari mcm dh x tahan je tgk laut tu so bg la dia mandi kjp walaupn xde dlm plan.

Si Qari yg suka berkawan walaupn di mana saja dia berada




kena paksa pegang tangan... klu x maunyer leh smpi ke tgh laut

Balik dr Cherating dan singgah semula kt Teluk Cempedak. Walaupn dh mlm kt sini still lg happening.. Mama mmg suka sgtla teluk Cempedak ni..lain kali rasa nk dtg lg..Insyaallah...Paling menarik minat we all kt sini ada org yg berlagak cam patung. Mula2 mama ingtkn mmg patung tp rupanyer org. Patutla ramai yg berkerumun dkt abg patung nih. We all pn smpt snap gmbr bersama abg patung tuh.



abang yg mcm patung...terror ah dier ni..mmg x bergerak langsung





Dlm kul 9.30pm we all ke Tjg Lumpur blk. We all menjamu selera dgn ikan bakar plk..Mmg 1st class la makanan kt sini. walaupn time we all smpi cuma tinggal ikan, udang ngn lala jer sb orang punya la ramai tp still bebaloi dpt makan ikan bakar yg best...

orang putih..nk mkn ngn sudu garpu je..



Then pas mkn singgah pulak ke MidTown Kuantan..Kt sini mcm ala2 uptown la klu kt kl tu...



elok je smpi kt sini Qari tio plk..penat la agaknyer tu

Lepas puas jln2, blk semual ke Gambang. Smpi kt resort dlm kul 12 lbh. Mmg penat ttp berbaloi.

Hari Kedua:
Sarapan kt resort dan jalan di sekitar tmpt tuh.


gaya bebas




Pastu singgah plk ke air terjun du Hutan Lipur Berkelah. Mama dan Qari x lepaskn peluang mandi manda kt sini...

budak yg x tahan sejuk

x dpt main pasir pantai..pasir ni pn jd la=)





Dlm kul 11 blk semula ke resort dan bersiap utk blk KL. sblm check out smp lg singgah tgk binatang2 yg ada kt resort ni..if musim buah, resort ni ada sediakan pakej utk makan buah2 tempatan mcm durian tuh.. Kul 12pm we all checkout dan bertolak balik ke KL.


bersiap nk blk kl
dh terror turun tangga sendiri
sblm blk sempt main kerusi ni utk kali terakhir..huhuhu
resort tmpt we all tinggal
jalan2 tgk binatang yg ada kt resort..Qari takut plk tgk ostrich ni...
ada rusa

ada rabbit..si qari duk panggil baybbit..baybbit





Overall percutian ni yg paling sempoi dan best=)























5 comments:

dulu masa sy kecik2, mandi kat pantai teluk chempedak sgt best.. tp skrg dh tak boleh mandi sgt kat situ... bahaya

makan ikan bakar kat ana ikan bakar ye? kami org kauntan pun susah nak makan kat situ, selalu penuh!

 

tu la..ombak dier mcm kuat sgt je...kt situ pn x ramai sgt org mandi..

aah mkn kt ana ikan bakar...situ popoular ke? anak ikan bakar tu mcm ada 3 kedai kt tjg lumpu tu kn??

 

a ah... sy balik kuantan CNY arituh, dh ada 3 cawangan... samabl petai terbaek!

 

tq.. kerana setuju dengan jadual yang menyeronokkan

 

kahelan: yes..mmg terbaekkk=)

anon aka abah: percutian yg sgt best...nnti kita g jln2 tempat lain plk ye=)

 

Post a Comment