Aku Terima Nikahnya..

Just nk share satu buku yg mama rasa semua org patut baca terutamanya pd mereka yg akan mendirikan rumah tangga atau yg sudah pn berumah tangga. Buku 'Aku Terima Nikahnya' ni adalah tulisan Hasrizal Abdul @ saifulislam


Actually penulisan beliau dlm buku ni lebih kpd penceritaan dan pengalaman kehidupan beliau. Beliau menceritakan perihal kehidupan beliau sebelum/selepas berkahwin dan setelah mempunyai cahaya mata. Banyak panduan yg kita bule lihat dlm buku ni dlm mencari calon isteri, kehidupan setelah mendirikan rumah tangga, peranan anak kpd ibubapa dan cara mendidik anak2.. Cara penulisan beliau simple jer dan buku ni pn xde la tebal mana..sesuai utk golongan yg malas membaca mcm mama..hehehe


Mama syorkan u olz pn baca buku nih..Mmg x rugi dan bnyk manfaat yg diperoleh..Actually buku ni mama hadiahkan pada abah sempena ulang thn pkahwinan kami yg ke-3..Semoga mama dan abah dpt lebih menghayati erti perkahwinan sebenar dan menambahkan lg ilmu rumahtangga slps baca buku ni.


Ayat yg mama mmg x bule lupa dlm buku ni

"Terimalah seseorg, seadanya. Kebaikannya disyukuri, kekurangannya diredhai...".

Sgt mendalam maksudnya......bnyk lg petikan2 yg mama mmg suka dan terkesan bila baca tp klu u olz nk tau lebih lanjut, better u olz baca sendiri la buku nih..


Setelah baca buku ni (walaupn dh sebulan baca tp x habis2 lg dan selalu kena perli ngn abah sb dier 2x baca pn dh dpt khatam buku nih.....hehehe) mama rasa lebih menghargai abah.berat btl tugas seorg ketua keluarga tu...Mama sgt bersyukur menjadi isteri kpd abah yg penyayang, penuh dgn kasih sayang, penyabar, lembut tp ada tegasnyer...Mama berharap kami berdua dpt menjalankan tanggungjawab masing2 sbg suami ister dgn baik...


InsyaAllah....


gmbr dr saifulislam.com







4 comments:

mummy pun mcm berminat jugak nak baca nie.. ;p

 

harus beli nie....:) mlm kang nak g cr :D

 

izzatul: bule beli online..mamaqari pn beli kt sini www.bukuonline2u.com

mummycun: baca jgn x baca ye mummy..hehehe

 

Post a Comment