Deria Bunyi Qari

Minggu yg seterusnya pula Qari belajar ttg bunyi..Teacher akan membuat cth bunyi kuat dan perlahan dgn menggunakan stick...Method yg lebih kurang sama dgn kelas2 yg lepas.. So kanak2 ni bule membezakan antara bunyi kuat dan perlahan..

Tp yg plg seronok teacher ajr lagu baru..Sambil mendengar lagu yg dimainkan, kanak2 ni disuruh m'buat action mcm dlm lagu. Cth diorg kena berlari, berjalan perlahan2, melompat dan sebagainyer..mama rasa aktiviti ni seronok sb budak2 tu nmpk enjoy dgn aktiviti ini. Selain dr belajar mcmana cara melompat, berlari dan semua bagai...mereka juga secara x langsung perlu mendegar dgn teliti arahan yg diberikan....Actually susah mama nk explain..klu u olz x phm leh layan video nih...tp x dgr plk lagu tu sb abah amik video ni dr luar kelas..huhuhu

video


Pas abis aktiviti ni semua kepenatan..bkn anak je yg penat tp termasuk juga ngn semua mummy...pancit jugak rasanyer nk kena berlari, melompat semua....penat wooooo tp sgt enjoy melihat telatah anak2..mummies kt sini very sporting =)





6 comments:

Ala comelnya , suka tengok ge;agat budak2 tambah kalau diorang enjoy..happy je tengok

 

amy: tu la..diorg enjoy sgt=)

 

syok tue, ada xtvt same2 ngan anak..

 

mamalyna: tu la..mengeratkan lg kasih sayang mak ngn anak

 

best xtvt camnih kan..tgk gelagat bdk2

 

noor: mmg best...mummy2 pn jd mcm budak2 sekali..hehehe

 

Post a Comment