Smart Kids 2011

Ini cerita Ahad minggu lepas (17/4/11) baru nk update. dh lama duk dlm draft hr ni br ada masa nk publish, cerita we olz ke PWTC. Kt sana diadakan Smart Kids fair. Karnival ni biasanyer di adakan setiap tahun dan kali ni barulah we olz pegi..Kenapa??? sb baru tau..hahaha..b4 ni x penah tau dan x penah amik tau pn ada carnival cam ni..heheheh.. Ni pn tau sb Qari perform hari tu mewakili Alimkids playgroup…

Banyak betul booth2 yg dibuka pd hr tu dan mcm2 aktiviti dijalankan. So layankan la gmbr2 yg we olz smpt snap..ada booth dr macam2 tadika, pusat perkembangan kanak2 eg. Kumon, smart reader , bookstore dan mcm2 lg la….So sesuai la klu u olz nk cari tempat2 tadika anak2 ke atau apa2 yg berkaitan dgn kanak2..tp tunggu next year la plk yer…sb dier dh berakhir pd hr ahad hr tu…hehehe…..

Qari perform utk Alimkids…Ada 3 lagu kesemuanyer iaitu skinnamarink, 5 pillars dan raindrops…sblm performance tu lg teacher dh bg tau mak2 bule jgk naik atas stage teman ank diorg. Biasala kn mesti ada yg takut, ada yg x nk perform, ada yang menagis dan sebagainyer..Tp abah dh sound mama awal2 supaya biarkan je Qari naik atas stage sorg2..Katanyer nk suruh anak dier jd berani....iyola tu....hahahaha

So mama pn ikutkan ajerla…teman qari smpi naik tangga kt pentas tu then biarkan jek dier sorg2 walaupn org lain ditemani ngn mak2 diorg..Nasib baik la qari x nangis ke pe..Cuma dier diri tegak jer sepanjang persembahan tu..Bila setiap lagu tu dh nk abis baru la dier excited nk terlompat-lompat..hahaha..tp yg bagusnyer dier mmg x takut dan bila mama lambai2 dr bawah siap buat2 donno lg kt mama tuh…hahaha..bertuah punyer budak…

Tp x kisah la..just nk bg pengalaman dan keberanian je kt Qari. Nnti bila qari dh besar leh mama cita kit dier time dier umur 2 thn dh penah naik stage dan buat persembahan….wow…mama pn masa umur 5 thn kt tadika br la 1st time naik stage…. Mama bangga ngn Qari bule behave dan pandai bawak diri…so next time bule join lg dan mama pn klu ada lg karnival ni thn depan mmg nk g lg….mmg best!!!!




































2 comments:

jgn lupa next year punyer karnival ye....

 

Post a Comment