Balancing your body

Dh lama jugak mama x cita pasal class playgroup qari.. Kali ni Qari belajar utk balancing badan dgn menggunakan beans bag. Caranyer ialah teacher membuat line dgn menggunakan tape dan student dikehendaki berjalan di atas line yg dibuat smbil meletakkan beans bag di atas kepala mereka. So mereka kena pastikan yg bdn mereka balance utk menggelakkan beans bag tu jatuh. so pd ibu2 yg rajin bule try this game with your child at home=)

Selain dr melatih anak2 cara balacing their body, permainan ni jugak amat menyeronokkan. x payah beli mainan mahal2 jika ibu2 kreatif dan bule cipta mainan sendiri bersama-sama anak mereka dgn menggunakan bahan2 di sekeliling...mesti seronokkan=)






beratur tunggu giliran



beans bag letak kt atas kepala














2 comments:

Best tengok aktiviti anak-anak kan,even kat rumah boleh buat, tapi budak2 mesti akan lebih seronok buat aktiviti dengan rakan sebaya, lebih meriah gitu...

 

betul tu setuju ngn anamarza=)

 

Post a Comment