Jom Priok!!

Ok kali ni kita cerita pasal makan plk. Sempena menyambut bday Qari yg ke-2 we olz makan di jom priok di giant KJ. Actually hr tu baba tok teringin nk mkn steamboat so mama rasa menarik jugak klu try kedai ni. Lgpn kedai ni br je bukak kt giant KJ so apasalahnyer kn klu nk try walaupn ditentang oleh abah yg nk makan steamboat di Flaming, Sunway..klu x test mcm mana nk tau best ke x kn???

Makanan dier not bad tp mcm x variety sgt klu nk dibandingkan dgn Flaming. Buffet dier x de la bnyk sgt mcm kt Flaming tp baba tgok cam suka plk mkn kat situ sb katanyer org x ramai dan x yah nk rebut2 mcm kt Flaming (walaupn baba tok x penah g amik maknan sendiri..hehehe) dan lebih selesa katanyer.

Papepun klu nk dibandingkan antara 2 kedai ni mama setuju jgk yg Flaming lg best sb makanan bnyk dan dessert pn best. Klu kt Jom Priok ni dessert dier hanyalah kuih 1 jenis, ais krim ngn buah pn tembikai je..rasa mcm x best la plk kn???

Dari segi harga plk buffet per person di Jom Priok ialah RM24.90 (x termasuk air ye kawan2)..mama rasa agak mahal la jgk klu nk compare ngn makanan yg skit dan air yg x termasuk dlm pakej buffet tu. Walaupn harga dier lebih kurang je ngn Flaming which is RM23.80 utk adult, tp kt Flaming mmg berbaloi..tu pn rasa mcm murah je caj yg dikenankan Flaming klu nk dibandingkan makanan dier yg memg bnyk pilihan..

So next time kiter g Flaming je la klu nk mkn steamboat=)





















2 comments:

a'ah, biasa je mknn kat sini...x byk choice..

 

tu la aanie...dh la buffet dier x termasuk ngn air sekali..huhuhu

 

Post a Comment