my favourite character



Hi..Hi..
Nama saya Ahmad Abqari.
Nk tau character apa yg saya suka? Meh kita sama2 tgk ye u olz....jom Layannnn...






Tempat keenam



Ultraman (pic dr pak cik google)

Ini pak ngah saya yg mempengaruhi saya. Almaklumlah walaupn pak ngah saya sudah berumur 22 thn tp dia masih blur2 dan minat pada ultraman ni. Pak Ngah saya suka simpan koleksi ultraman dan sayalah selalu yg merosakkan dan menghilangkan koleksi2 beliau.




Tempat kelima



Barney (pic dr pak cik google)

Barney atau disebut oleh saya sebagai maney adalah seekor dinasour yg hodoh x sperti mama saya yg comel. Walaupn dia hodoh dan gemuk, dia mempunyai hati yg baik dan penyayang spt mama saya.




Tempat keempat



Doraemon (pic dr pak cik google)

Doraemon atau saya panggil mon atau an-an. Kenapa saya panggil an-an? Cuba nanyi lirik di bawah ini

konna koto ii na
dekitara ii na
anna yume konna yume ippai aru kedo

minna minna minna
kanaete kureru
fushigina POKKE de kanaete kureru
sora wo jiyuu ni tobitai na

(hai! takekoputaa!)

AN AN ANtottemo daisuki
DORAEMON

shukudai touban shiken ni otsukai
anna koto konna koto taihen dakedo

minna minna minna
tasukete kureru
benrina dougu de tasukete kureru
omocha no heitai da

(sore! tototsugeki!)

AN AN ANtottemo daisuki
DORAEMON

anna toko ii na
iketara ii na
kono kuni ano shima takusan aru kedo

minna minna minna
ikasete kureru
mirai no kikai de kanaete kureru
sekai ryokou ni ikitai na

(ufufufu… doko demo DOA!)

AN AN ANtottemo daisuki
DORAEMON

AN AN ANtottemo daisuki
DORAEMON



Tempat ketiga



Boboiboy (pic dr pak cik google)

Ni kartun yg paling latest yg saya minat. Mula2 saya takut nk tgk tp lama2 dh ok dan dh x takut lg. Saya suka hero boboiboy sebab sy membayangkan itu adalah saya. Paling saya suka meniru gaya boboiboy thumbs up "terbaikkkk....."




Tempat kedua



Upin & Ipin (pic dr pak cik google)

Saya juga meminati upin dan ipin. Hampir obses dgn character ini. Mama saya selalu kata saya dh mcm upin dan cousin saya farouq macam ipin.





Ada ke patut mereka kata kami upin dan ipin???

Saya sgt suka barangan upin dan ipin terutamanyer t-shirt mereka. Walaupn xde size saya, sy x peduli memakai size besar walaupn mcm dh x perlu pki seluar kerana t-shirt tersebut telah menutup aurat saya smpi ke bawah lutut.

Saya suka menonton kartun upin dan ipin tp sy agak takut sedikit dgn beberapa character seperti tok dalang (sb leh nmpk tulang x-ray dier), cikgu jasmin dan Ehsan (sb dier gemuk). Mama Tok ada belikan dvd upin dan ipin tp disebabkan sy takut nk tgk cita episode saya suka tgk thriller wayang dan bahagian menu jer...sb bahagian menu tu ada muzik tema upin ipin. Selain tu saya suka main dgn cd upin ipin. Kadang2 saya sorokkan bawah karpet dan kerusi. Selepas itu mama akan bising2 sb cd dh calar dan nk kena lap2 dulu baru leh pasang. Itu pn dh trsangkut2 sb cd tu dh calar balar dibuat saya. Selain itu saya suka tiru trade mark upin dan ipin "betul..betul..betul" walupn bunyi yg saya sebut cuma dgr "tul..tul..tul" aja.



Dan...tempat pertama jatuh kepada.....
.
.
.
.
.
.
.



Ben10 (pic dr pak cik google)

Saya sgt suka dngan ben10 atau lebih manja lg saya memanggilnyer ten-ten kerana saya baru berumur 2 thn dan masih pelat utk bercakap. Mesti u olz pelikkan macamana saya kecik2 lagi dh minat ngn ben10. Actually sy pn x penah tgk kartun ni kt tv. Tp mama tok yg memperkenalkan ben10 kpd saya. Pada satu hari mama tok telah m'bawa saya ke Subang Parade. Tiba2 mama Tok telah berhenti di tempat pinggan mangkuk dan membelikan saya satu set mangkuk, sudu, garpu dan cawan yg berwarna hijau dan terlihat di situ gmbr seorg budak lelaki yg macho dan rupanyer mirip saya. Sejak dr hari itu saya sgt obses dgn ben10. Bila saya berjalan x kiralah dgn sesiapa pn bila ternampk character ben10 saya akan cuba sedaya upaya mengepau mereka supaya membelikan saya barang2 ben10. Org yg selalu kena pau adalah mama saya kerana abah saya selalu menghilang bila saya lalu di tempat ben10. Saya pn x pasti sama ada ia adalah kebetulan ataupn percubaan utk abah prank kn saya.

Klu u olz nk tahu, saya ada bnyk koleksi ben10 antaranyer set makanan utk kanak2, jam, t-shirt, sandal, botol air, buku, beg, bola dan sticker. Hr tu pn saya nk pau mama saya spender ben10 tp mama saya kata saya masih memakai pampers dan belum sesuai utk memakai spender. Baru2 ini juga saya telah berjmpa dgn cousin saya Muhammad dan dier memakai cap ben10 yg menjadi idaman saya. Dan cap ini akan masuk dlm wish list saya utk saya mengepau mama saya lg pd masa akan dtg.

Terima kasih u olz kerana membaca coretan saya yg merapu dan merban ini..
























3 comments:

Rifqi pun suka sangat ngan ben-10 ni..

 

salam..
yang ada dalam list anak2 saya doraemon,dan upin ipin jer...yang lain jarang2 sekali tgk..
maaf banyak2 ya hari tu mamaqari ada komen entry saya yang bertajuk Di Arah Pindah ya..saya baru baca..

 

Post a Comment