Finally Berjaya Jugak Stop BF.....

Qari skang dh 2 thn 6 bln. Br je berenti bf selama sebln. Actually dier stop pn sb rasanyer dh smpi masanyer. Lg pn dh lengkap pn penyusuan selama 2 thn. Kandungan mama pn time tu dh nk masuk 6 bln. Mama pn dh x tahan dan selalu sakit2 pinggang dan blkg. Lgpn perut dh start mbesar, qari plk suka panjat2 atas perut time bf tu. Walaupn rasa mcm x smpi hati bila tgk muka dier mtk susu, terpaksala tahan jgk... Actually bila qari dh masuk 2 thn, mmg mama dh nk stop bf tp memandangkn dier mcm x bersedia lg tu yg drag smp la last mth. Tp sblm ni pn mama xde la bersungguh2 sgt nk stop kn bf qari tp bila dh masuk 5 bln, susu pn dh berkurangan. rasanyer dier nk bf tu bkn nyer dpt susu pn cuma nk lepas kn ketagihan dier jer..hehehe
Last mth checkup dgn dr fatima di kjmc. Mama ada tnya Dr. macamana klu still bf lg? Dr. kata xde masalah cuma klu dh rasa sakit2 dan susu pn dh x kuar stop kn je la...Dr. fatima pn ada ckp ngn qari yg mama dh ada baby dlm perut, so qari pn dh besar dan x bule dh minum susu. Masa dr ckp cantu Qari tgk jer muka dr tu dan tiba2 jek muka dier berubah jd sedih..hehehe.. mama pn terasa cam sebak je tgk muka dier...

Lps blk jmpa Dr. qari ada mtk susu tp mama x bg.. mama bg tahu dier ingt x apa yg dr dh pesan td...mama tau walaupn dier masih kecik tp dier bule phm mksd dr...jgn under estimate ye pd anak2 kita. walaupn dier kecik tp sebenarnya dia paham mksd Dr tu..Finally dier tertido la dgn perasaan hampa...mmg sedih la rasa time tu, tp terpaksa la tahan....


Lps peristiwa tu, mmg setiap mlm la qari duk menangis, merayu mtk susu..tp mama mmg terpaksa berkeras hati...tahan jgk la perasaan sedih tu tgk dier duk menangis...perkara ni berlarutan jgk la smpi la 2 minggu. Berkat kesabaran dan kecekalan nk stop bf, akhirnya berjaya jgk. Qari skag dh x menangis mlm lg mtk susu. Dier pn dh phm yg dia perlu stop bf. Tp kdg2 time nakal dier dtg, adala jgk dier buat2 gaya minum susu. Ada jugak dia tnya soklan kt mama kenapa Farouq(cousin Qari) minum susu? Then mama jawb, Farouq susu sb dier baby lg. Baby jer minum susu. Qari dh big boy. big boy x minum susu, ben 10 x minum susu, spiderman pn x minum susu, so qari pn x bule la minum susu...heheheh...
Walaupn skang qari dh x bf lg, dia ttp suka tido atas lengan mama...still lg x berubah..tp mama akan rindukan saat2 manis bf qari...InsyaAllah utk baby yg akan dtg ni pn mama akn cuba jgk bf sekurang2nyer smpi la dia berusia 2 thn...















Tahniah Buat Abah......

Selasa (4/10/11) telah berlangsungnyer konvo abah di UM. Tahniah buat abah kerana telah berjaya mendapat master.....Lepas ni bule sambung PHD la pulak ye=)


Mama beratur nk masuk dewan. Masa smpi tu mcm awal lg dan x ramai org. Tp bila dh amik masa betulkan jubah abah dan beli bunga..tup..tup..pjg la plk line bila nak masuk dewan. Tp nasib baik x lama, klu x penat jgk nk beratur pjg camni.



Buku konvo


Dalam dewan


Stage dewan


Teringat zaman mama dpt degree dulu bila masuk dlm dewan ni... Mmg kt UM ni bnyk kenangan pahit/manis... Di sinilah kami bertemu jodoh..hehehehe.. Nnti leh cita kisah cinta kami kt anak2....


Walaupn x bule bawak budak2 masuk dlm dewan ni tp kamu berdua sentiasa berada di sisi mama...




Upacara bermula....
Penyampai sijil pd hr tu adalah Pro-Canselor UM Raja Nazrin. Dpt jgk abah amik ngn dier...Dulu masa degree dier jeles ngn mama sb x dpt ngn Raja Nazrin tp mama dpt..hehehe..Pastu time master kt UITM plk mama dpt dari Raja Mizan (Agong) ...lg la dier jeles..heheheh



Sempat jgk mama snap2 gmbr abah time dier masuk dewan


Tp sayangnyer......
Konon2 nk amik video time abah terima scroll tu, tp mama x tertekan plk record..hampeh tul..beria2 je mama menggayakan amik video dr abah nak naik stage smpi la dier turun ke bawah...tp sebenarnya x terrecord pn..macamana la bule x perasa...adoiiiii

Siap ada penyayi live lg...dulu xde pn?????


Lambaian sarjana...


Dh selesai....





Photo Shoot Part1....

Aktiviti hari ni amik gmbr studio ngn family belah husband. Pastu amik gmbr sekitar UM. Tp sayangnyer td hujan plk..So terbantut la aktiviti nk mengambil gambar. Ni antara gmbr2 yg diambil. Gambar husband ngn kengkawan dier....Yg lain2 akan diupload kemudian...Ikut mood ok..klu rajin jer br upload=) 




Dh macam ala2 Undertaker la plk...