Happy Bithday to Me

Mekacih pada semua yg sudi wish birthday mama. Sorry x sempt nk reply semua ucapan yg kawan2 post kt FB. Dh lama x aktif FB. x tau la napa gamaknyer malas benar nk bukak FB. Mungkin zaman FB mama dh berlalu...hikihikhik...bnyk lg benda nk buat selain menghadap FB tuh..

Anyway thanks to abah yg buat suprise cake utk mama tp telah dikantoikan oleh Qari..hehehe... Actually bday mama jatuh hari khamis (22/12/2011) hr tu. Time mama blk tu dh lmbt nk dkt mgrb baru smpi umah. Smpi jer pintu umah tiba2 Qari berlari ke arah mama smbl ckp "Mama jom mkn cake".Hehehee..dlm hati dh agak mesti cake utk bday mama nih..Terus ditariknyer mama ke dapur. Pastu smbl buka peti ais tu dhn excitednyer Qari berkata "Mama...tgk ni....taraaaaa". Nmpkla kotak cake Baskin Robin. Wow...sukanyer hati mama..

Mekacih abah..walaupn abah tersengih jer sb dh kantoi.....Qari pn dh mula bnyk ckp, susah plk klu nk berahsia2 ni...Dh besar rupanyer anak mama nih....To abah and Qari luv u 2 so much....muahsss!!!!




 

Tanam Pokok

Hehehe..mcm best jer tajuk tanam pokok tu. Macam la mama rajin sgt nk menanam pokok. Actually ni aktiviti Qari buat di playgroup. Beria2 benar dier duk menanam pokok. Pokok taugeh je pun..heheheh. Lepas seminggu teacher suh bawak blk pokok tu dan hasilnyer selepas seminggu


Bahan-bahan:
1. Cup kertas
2. sedikit kapas
3. 5-10 biji kacang hijau
4. air + cahaya matahari

 Letakkan sedikit kapas dlm cup kertas, taburkan kacang hijau dan letak sedikit air. Biarkan di bawah cahaya matahri dan tambah air klu kapas tu dh kering. Bule buat aktiviti ni dgn anak2 korg..Mesti seronok bila tgk hasilnyer nnti..=) 


Miva Clearance Sale

Last week semasa we all on the way to Cyberjaya ternmpk la pulak banner Miva clearance sale ni kt Puchong. Abah ajak singgah kot2 bule survey harga mattress. At that time mmg kitorg tgh cari mattress tp still tgh survey and compare harga n brand apa yg nk beli. Kebetulan dh nmpk banner ni so we all pn singgah la kejap.

Actually diorg tgh buat Clearance sale perabot Miva. Tmpt ni mcm kilang Miva, diorg buat potongan sehingga 90% tp mama xde plk terjmpa iklan ni kt mana2 webiste. Kebetulan jer nmpk banner kt tepi jalan berdekatan ngn kilang tu. Setahu mama furniture kt Miva ni agak mahal skit so xde la plan nk beli perabot lg.

Selain perabot dier ada jugak mattress yg mcm2 brand. So berbalik pd tujuan asal yg nk beli mattress, we all tnya la harga Vono ErgoBed 800 king size dan bila compare hargakt sini we all rasa dier plg murah dr tempat lain. Beza RM100 dr 3-4 tempat yg we all dh survey. Kitorg usha jugakla mattress2 brand lain mcm KingKoil Maharaja pun beza harga RM100 jugak dr tmpt yg we all dh p survey...Maksudnyer kt sini yg termurah la dr tmpt2 lain yg we all dh pergi. Cost penghantaran plk dier caj RM40. Seblm decide nk beli ke x, we all usha2 gak mattress lain. Dh tgk2 tu tertarik plk dgn matress Englander. Mattress ni full latex pulak...tnya harga utk king size xde la mahal mana nk compare ngn tilam full latex yg lain. Alang2 nk beli biar beli yg elok terus, so we all decide utk beli je jenama Englander. Warranty tilam ni 10thn dan dpt pulak 2 pillow free yg berharga rm98/each dan matress protecter. Wow.....i like..dh la dpt harga murah, dpt free gifts lg=)

Tup2 nk blk tu ternmpk satu sofa L-shape full leather kaler biru. Tnya2 harga dlm rm1xxx jer. Wah murah betul...mana nk dpt harga cantu klu g showroom Miva. So duk pikir punyer pikir SA tu kata "Amik saja la kakak i bg u total tilam ngn itu sofa tolak satu ratus lg"...dan2 tu jugak we all setuju. x pasal2 beli sofa yg xde dlm list lg..hehehe.Ptg tu jugak diorg hntr. Tilam dh pki tp sofa mama x bukak pn lg plastik dier..Biar je cantu, nnti senang bila nk pindah terus angkut je ke lori.....

x pasal2 living room umah skang dh sempit sb letak sofa nih..hehehe. Gmbr tilam xde sb dh pki..huhuhu..Giler berat tilam tuh, klu mama tolak pn mmg x bergerak lansung..Nasib baik suh org yg hntr brg tu letak kt katil siap2...

Tak tau pulak dier buat clearance ni smpi bila. Klu ada sesapa yg minat nk g tu, usha2 la tepi2 jln tu dr usj to puchong b4 tol yg 1.60 sen tu...Kot2 ada lg banner kt situ......