Miva Clearance Sale

Last week semasa we all on the way to Cyberjaya ternmpk la pulak banner Miva clearance sale ni kt Puchong. Abah ajak singgah kot2 bule survey harga mattress. At that time mmg kitorg tgh cari mattress tp still tgh survey and compare harga n brand apa yg nk beli. Kebetulan dh nmpk banner ni so we all pn singgah la kejap.

Actually diorg tgh buat Clearance sale perabot Miva. Tmpt ni mcm kilang Miva, diorg buat potongan sehingga 90% tp mama xde plk terjmpa iklan ni kt mana2 webiste. Kebetulan jer nmpk banner kt tepi jalan berdekatan ngn kilang tu. Setahu mama furniture kt Miva ni agak mahal skit so xde la plan nk beli perabot lg.

Selain perabot dier ada jugak mattress yg mcm2 brand. So berbalik pd tujuan asal yg nk beli mattress, we all tnya la harga Vono ErgoBed 800 king size dan bila compare hargakt sini we all rasa dier plg murah dr tempat lain. Beza RM100 dr 3-4 tempat yg we all dh survey. Kitorg usha jugakla mattress2 brand lain mcm KingKoil Maharaja pun beza harga RM100 jugak dr tmpt yg we all dh p survey...Maksudnyer kt sini yg termurah la dr tmpt2 lain yg we all dh pergi. Cost penghantaran plk dier caj RM40. Seblm decide nk beli ke x, we all usha2 gak mattress lain. Dh tgk2 tu tertarik plk dgn matress Englander. Mattress ni full latex pulak...tnya harga utk king size xde la mahal mana nk compare ngn tilam full latex yg lain. Alang2 nk beli biar beli yg elok terus, so we all decide utk beli je jenama Englander. Warranty tilam ni 10thn dan dpt pulak 2 pillow free yg berharga rm98/each dan matress protecter. Wow.....i like..dh la dpt harga murah, dpt free gifts lg=)

Tup2 nk blk tu ternmpk satu sofa L-shape full leather kaler biru. Tnya2 harga dlm rm1xxx jer. Wah murah betul...mana nk dpt harga cantu klu g showroom Miva. So duk pikir punyer pikir SA tu kata "Amik saja la kakak i bg u total tilam ngn itu sofa tolak satu ratus lg"...dan2 tu jugak we all setuju. x pasal2 beli sofa yg xde dlm list lg..hehehe.Ptg tu jugak diorg hntr. Tilam dh pki tp sofa mama x bukak pn lg plastik dier..Biar je cantu, nnti senang bila nk pindah terus angkut je ke lori.....

x pasal2 living room umah skang dh sempit sb letak sofa nih..hehehe. Gmbr tilam xde sb dh pki..huhuhu..Giler berat tilam tuh, klu mama tolak pn mmg x bergerak lansung..Nasib baik suh org yg hntr brg tu letak kt katil siap2...

Tak tau pulak dier buat clearance ni smpi bila. Klu ada sesapa yg minat nk g tu, usha2 la tepi2 jln tu dr usj to puchong b4 tol yg 1.60 sen tu...Kot2 ada lg banner kt situ......


4 comments:

Saya nak tanya,brp king size englander kat ctu?

 

Kalau tak silap saya 1.2k kot..saya pun dah tak berapa ingat sb beli hampir setahun yang lepas

 

salam sis sy nk Tanya so far ok x pakai tilam Englander tu?full latex kan?10 inchi ke tebalnya?;)

 

Good sharing, Vono ErgoBed is the first back care mattress with built-in ergonomic features. The ErgoBed project was a collaborative research and development done with AEH, a Centre for Ergonomics in Switzerland. For detail information visit:
http://kidbuxblog.com/comfortable-support-for-your-back/

 

Post a Comment