Qari @Nursery


Hari ni sempt amik Qari dr nursery. Selalunyer abah dier yg amik..tp disebabkan hr ni abah bz, so mamalah yg kena amik...Dh agak lama x amik Qari dr nursery. Ni nk masuk bln ke-3 dh qari di hantar ke nursery. Kt nursery ni dia ada day care + play school...Ingt lg 1st day antr dier ke nursery ni..masa tu dier tgh tidur, kejut plk x nk bgn so antr je kt nursery....Sok tu terus dier fobia x nk g nursery..ye la, yg mama ngn abah dier ni pn satu....mestila anak tu takut bila bgn2 jmpa org yg x kenal..tp bila call nursery dier ckp qari ok jer..x nangis pn..hahaha...bagus btl anak mama nih, tgkla sapa maknyer=)....mama mmg confident qari leh survive kt nursery tu tp abah dier plk yg risau lebih2...hohohoho...

pas kejadian tu klu pagi2 jer kitorg nk bersiap g keja, mesti dier terbangun...dah tu tnya "Mama dh pagi ke blm?"..soklan tu jer dia duk ulang2 nk dkt sebulan jgk la...."Pastu tnya lak soklan hr ni ahmad nk kena pegi mana?" hahaha...mmg mama mati kutu la jgk nk jawap n pujuk dier nk suh g nursery...Ada sekali tu kitorg nk bawak baby g checkup, so cutila hr tu..ingt x nk bawak qari n nk hantr je dier kt nursery cam biasa...tp leh plk terjadi dialog nih
Qari: Mama x pergi work ke hr ni?
Mama: (nk menipu tp cam x baik plk tipu anak..kang nnti dier besar dier plk tipu kita balik...)Mmmm....Kenapa ahmad kata mama x pegi work plk?
Qari: Sebab mama x pki baju work pn
Mama: Ye ke....(tgh cari idea nk tukr topik)..Mana ahmad tau mama x pki baju work?
Qari: Sebab mama pki suar jeans...mama kata suar jeans pki masa nk g jalan2 jer....
Mama: erkkkk......(mmg mama ada ckp mcm tu pn sb si qari ni asyik nk pki jeans jer walaupn duk kt umah..aisehhhh dier ingt la plk)
Last2 terpaksa gak bawak dier skali...sb dh xde idea nk mempertahankan dir..chettt....ngn anak pn leh kalah...hahahaha...

skang dh bln ke-3 qari g nursery.....dier dh ok nampaknyer, dh tau dier kena g nursery..dh x buat dh muka sedih..dh x buat dh adegan2 yg menyentuh jiwa dan raga ku..hahaha...tp sejak g taska nih mmg nmpk bnyk perubahan kt dier..dier nmpk lebih berdikari, petah dan macam popular la jgk kt nursery tu..klu dier blk jer..ramai la budak yg beratur kt gate tu smbl babai2 dier..di pn membalas lambaian mereka dr dlm keta......hahahaha..cam artis plk anak mama skang nih...hehehehe

 seorang abang...sgt sayang kt adik dier

close up pic...tido pn pegang tangan adik dier...so sweet=)


0 comments:

Post a Comment