Peserta DPA 2012 Meninggal Dunia

 
Pukul 3.42pm td abah sms..Katanyer ada sorang peserta DPA batch dia telah meninggal sebab lemas semasa menjalani latihan air. Innaalillah...Tiba-tiba darah mama terasa berderau jer...Ya Allah ada lagi kes yang meninggal ke..
 
Sedih sangat rasanyer. Dah la terpisah, tiba-tiba dapat berita macam ni pulak. Harap abah dapat la balik tak lama lagi. Risau sangat dah ni..Abah kata air dia sangat dalam. Abah pun hampir lemas jugak tadi...Ya Allah lindungilah mereka semua....
 
Tak tau la apa relevennyer PTD nak kena buat semua module wataniah bagai. Kalu nak buat pun aspek keselamatan dan kesihatan peserta perlulah diutamakan. Ni dah masuk kes 2 yang menyebabkan kematian.
 
Arwah meninggalkan seorang isteri dan sepasang anak kembar kalu tak silap. Di harap isteri arwah dapat menerimanya dengan tabah....Salam takziah buat keluarga arwah....
 
We miss u abah....=(
 
 
 
 


Si Baju Hijau....

Abah masih lagi berkrusus..Sekarang dah masuk module wataniah...Minggu ni tak bule balik sebab krusus dekat pahang...Ada 3 bulan lagi nak abis..maaakkk aiiii..lama lagi tuh....Muka abah pun dah hitam sampai anak pun dah tak kenal..bila tengok gambar ni qari dengan konfiden kata "ni gambar kawan abah kan mama?"....sejak bila la pulak abah ada kawan ngn askar...hahaha
 
Jadi tinggal la kami  tiga budak hitam kebosanan kat umah minggu ni...Tiga budak hitam tak de plan nak gi memana. Mak budak hitam payah nak mengangkut budak hitam dua orang lagi tu kalau abah budak hitam tak de...

 
Lagu khas buat kawan abah...
 
Si baju hijau
Sedang bertugas
Di perbatasan
Peluru tak bermata
Harus waspada

Datangnya ia
Tak kenal saudara
Lawanlah ia tentu
Dengan hati semangat waja
Tanda putra setia

Gagah perkasa
Bersedia
Siang dan malam
Di persada negara
 
Lalalala......lalalalala....setakat gambar pegang senapang je mak budak hitam pun bule buat....cuba kasi  tembak sedas dua skit....kekekekeke
 
salam sayang buat abah dari kami tiga budak hitam....xoxo


Kisah Mata dan Raya Part 2

Setelah balik ke rumah, mama pun bawaklah adik Aqeel ke hospital untuk memasukkan balik prosthesis yang tercabut tu. Prosthesis tu mama simpan dalam sampul duit raya jek sampai Dr. pn tergelak bila mama kuarkan angpow yang berisi biji mata. Dr. pun cuba masukkan prosthesis tersebut tapi tak berjaya. Adik aqeel pulak dah meraung2 sakit sampai Dr. pun tak sampai hati nak buat. Menurut kata Dr., biji mata tu dah tak muat dengan mata dia disebabkan cutting yang diorg buat masa surgery hari tu dah bercantum balik. Aqeel pun dah 6 hari x pakai prosthesis tu dan logik la kalau dia bule bercantum balik sebab kanak2 memang cepat recover. Dr. decide suh buat surgery sekali lagi. Kebetulan dia free esok tu sebab ada patient yang tak jadi buat operation. Mama pun ok je la...so hari tu jugak kena admit...huhuhu dah la tak prepare nak duk hospital.... 
 
Duduk la kami berdua dalam wad. Lebih kurang kul 2pm jumpa Dr. bius.Nasib baik la Aqeel tak demam atau selsema, so esok dia akan dibius dulu before surgery. Memang time tu rasa frustated sangat. Kalau la mama berani nak pasang prosthesis pada mata Aqeel mesti tak perlu dah 2nd surgery nih....sedey wey tengok dia dalam keadaan tak sedar diri dalam bilik operation tu....
 
Malam tu tido pun tak berapa nak nyenyak takut terbangun lewat. Aqeel akan masuk bilik OT kul 7.30am keesokkan harinya, lepas semayang subuh mama terus mandi dan siapkan aqeel. Masuk bilik OT perasaan mama tenang skit tak macam 1st surgery hari tu tapi perasaan takut tu still ada....dah la pagi tu hujan lebat sangat, masuk bilik OT lagila sejuk beku.....jantung pulak..dupdap..dupdap...haishhhh.=(