Kisah Mata dan Raya Part 2

Setelah balik ke rumah, mama pun bawaklah adik Aqeel ke hospital untuk memasukkan balik prosthesis yang tercabut tu. Prosthesis tu mama simpan dalam sampul duit raya jek sampai Dr. pn tergelak bila mama kuarkan angpow yang berisi biji mata. Dr. pun cuba masukkan prosthesis tersebut tapi tak berjaya. Adik aqeel pulak dah meraung2 sakit sampai Dr. pun tak sampai hati nak buat. Menurut kata Dr., biji mata tu dah tak muat dengan mata dia disebabkan cutting yang diorg buat masa surgery hari tu dah bercantum balik. Aqeel pun dah 6 hari x pakai prosthesis tu dan logik la kalau dia bule bercantum balik sebab kanak2 memang cepat recover. Dr. decide suh buat surgery sekali lagi. Kebetulan dia free esok tu sebab ada patient yang tak jadi buat operation. Mama pun ok je la...so hari tu jugak kena admit...huhuhu dah la tak prepare nak duk hospital.... 
 
Duduk la kami berdua dalam wad. Lebih kurang kul 2pm jumpa Dr. bius.Nasib baik la Aqeel tak demam atau selsema, so esok dia akan dibius dulu before surgery. Memang time tu rasa frustated sangat. Kalau la mama berani nak pasang prosthesis pada mata Aqeel mesti tak perlu dah 2nd surgery nih....sedey wey tengok dia dalam keadaan tak sedar diri dalam bilik operation tu....
 
Malam tu tido pun tak berapa nak nyenyak takut terbangun lewat. Aqeel akan masuk bilik OT kul 7.30am keesokkan harinya, lepas semayang subuh mama terus mandi dan siapkan aqeel. Masuk bilik OT perasaan mama tenang skit tak macam 1st surgery hari tu tapi perasaan takut tu still ada....dah la pagi tu hujan lebat sangat, masuk bilik OT lagila sejuk beku.....jantung pulak..dupdap..dupdap...haishhhh.=(




6 comments:

bertabahlah mama aqeel.. semoga Allah sentiasa lindungi mama aqeel sekeluarga.. tringin nak jumpa aqeel n abgnya qari.. nnt ciumkan diorg utk sy ya..

-sya-

 

tq sya sebab doakan untuk kami....inyaAllah kalau ada rezeki bule la kita jumpa. teringin jugak nak berkenalan ngn sya secara live=)

 

ye ke.. sy pun tringin nak berkenalan ngan mama aqeel..nama saya elaisya..=)) kalau sudi add la sy kat fb..=D

-sya-

 

sorry sya ramai sgt yg pakai nama elaisya kt fb...sya yg mana satu eh? elaisyayusoff ke?

 

Hi!!

Haah..sy la tu..=)) nnt add okay! =D

-sya-

 

Post a Comment