Si Baju Hijau....

Abah masih lagi berkrusus..Sekarang dah masuk module wataniah...Minggu ni tak bule balik sebab krusus dekat pahang...Ada 3 bulan lagi nak abis..maaakkk aiiii..lama lagi tuh....Muka abah pun dah hitam sampai anak pun dah tak kenal..bila tengok gambar ni qari dengan konfiden kata "ni gambar kawan abah kan mama?"....sejak bila la pulak abah ada kawan ngn askar...hahaha
 
Jadi tinggal la kami  tiga budak hitam kebosanan kat umah minggu ni...Tiga budak hitam tak de plan nak gi memana. Mak budak hitam payah nak mengangkut budak hitam dua orang lagi tu kalau abah budak hitam tak de...

 
Lagu khas buat kawan abah...
 
Si baju hijau
Sedang bertugas
Di perbatasan
Peluru tak bermata
Harus waspada

Datangnya ia
Tak kenal saudara
Lawanlah ia tentu
Dengan hati semangat waja
Tanda putra setia

Gagah perkasa
Bersedia
Siang dan malam
Di persada negara
 
Lalalala......lalalalala....setakat gambar pegang senapang je mak budak hitam pun bule buat....cuba kasi  tembak sedas dua skit....kekekekeke
 
salam sayang buat abah dari kami tiga budak hitam....xoxo


2 comments:

terngiang2 lagu tu yg dinyangikan arwah sudirman!Selamat berhujung minggu ...sama dgn kak tak gi mana2, open house pun x ada minggu ni!

 

Layan anak-anak je la kat umah hari ni...pun best jgk kan kak...=)

 

Post a Comment