Plaster Ceiling

Update pasal rumah...
Kali ni kita cerita pasal plaster ceiling pulak...

Mula-mula kami dapatkan quotation daripada beberapa kontraktor. Kontraktor ni kami dapat melalui internet sebab senang nanti nak hantar email nanti. Selain daripada sumber internet, kami juga try jugak tanya kontraktor-kontraktor yang berdekatan dengan rumah.

Mula-mula tak tahu pun nak design plaster ceiling tu caner. Tapi lepas membuat survey dan tengok gambar-gambar di internet kami decide nak buat L-box + satu box biasa untuk dining.Kami nak yang simple jer sebab rumah dan budget kami pun kecik jer

Setelah membandingkan harga daripada beberapa kontraktor, akhirnya kami memilih kontraktor melayu. Alhamdulillah kami tak mengalami masalah dengan mereka dan amat puas hati dengan hasil kerja mereka. Harga yang ditawarkan pun lebih murah berbanding kontraktor lain. Selain daripada plaster ceiling, kami juga buat wiring dengan kontraktor yang sama. Kipas dan lampu juga mereka yang pasangkan.

Lakaran asal untuk ruang tamu yang kami lakarkan dengan menggunakan microsoft word..

 
Dan hasilnya....


Lampu tu abah yang nak pilih kaler biru..sebab dia minat sangat dengan kaler biru..Kalau bule satu umah pun dia nak cat biru :p


Untuk details kontraktor bule email saya di  mamaqari@gmail.com.