Plaster Ceiling

Update pasal rumah...
Kali ni kita cerita pasal plaster ceiling pulak...

Mula-mula kami dapatkan quotation daripada beberapa kontraktor. Kontraktor ni kami dapat melalui internet sebab senang nanti nak hantar email nanti. Selain daripada sumber internet, kami juga try jugak tanya kontraktor-kontraktor yang berdekatan dengan rumah.

Mula-mula tak tahu pun nak design plaster ceiling tu caner. Tapi lepas membuat survey dan tengok gambar-gambar di internet kami decide nak buat L-box + satu box biasa untuk dining.Kami nak yang simple jer sebab rumah dan budget kami pun kecik jer

Setelah membandingkan harga daripada beberapa kontraktor, akhirnya kami memilih kontraktor melayu. Alhamdulillah kami tak mengalami masalah dengan mereka dan amat puas hati dengan hasil kerja mereka. Harga yang ditawarkan pun lebih murah berbanding kontraktor lain. Selain daripada plaster ceiling, kami juga buat wiring dengan kontraktor yang sama. Kipas dan lampu juga mereka yang pasangkan.

Lakaran asal untuk ruang tamu yang kami lakarkan dengan menggunakan microsoft word..

 
Dan hasilnya....


Lampu tu abah yang nak pilih kaler biru..sebab dia minat sangat dengan kaler biru..Kalau bule satu umah pun dia nak cat biru :p


Untuk details kontraktor bule email saya di  mamaqari@gmail.com.
 

70 comments:

banyak persediaan perlu dibuat utk masuk rumah baru kan...

 

Itula..pening jgk nak masuk rumah baru kan

 

salam..saya ada email untuk dapat detail contractor..tapi xreply..hehe

 

bule tinggalkan email awak kt sini x? sebaba sy dh reply semua email. tq=)

 

Salam. boleh saya tahu cost untuk plaster ceiling je. saya baru dapat kunci rumah pening jugak nak cari contractor ni

 

salam.. bole email contractor detail?

onizuka_ekeichi7@yahoo.com

 

dah pindah msuk ke?jln sp apa?sy sp 9/5

 

anonymous: bule email saya di mamaqari@gmail.com atau tinggalkan je email awak kt sini. nnti sy email.tq

 

onizuka_ekeichi7@yahoo.com: sy dh email awak=)

 

anonymous: owh..jiran rupanyer..sy sp 9/10..mungkin jan ni kot pindah=)

 

boleh pm saya brp harga, dan email contractor.

 

salam perkenalan. blog yang menarik. tulis banyak2 lagi tau update pasal rumah. :) as reference saya jgk nk masuk rumah baru nnt. nak contact contractor jgk ek.. email : munie_m2a@yahoo.com
jemput la ke blog saya ek : munirahali.blogspot.com :)

 

salam perkenalan...thanks munirah. insyaAllah kalu ada masa nnti sy update lagi pasal rumah=)

 

Boleh PM harga n contact person yg buat plaster ceiling x?my email nadi_resources09@yahoo.com

 

Pm me too..zulhidarafa@gmail.com

 

Anon and zul-ida sy dah pm=)

 

Salam boleh sharekan contact no contractor? Tk

 

Salam. Boleh sharekan contact no contractor... fadlanshah@gmail.com.. tk

 

Mamaqari,saya x dpt email awak...huhu

 

zul-ida saya dah pm sekali lagi..try tegok?

 

Aslm Puan. Pls share contact no contractor dan cost utk plaster ceiling tu. Nice!! aqeef.property@gmail.com . TQ

 

Assalam..Bole share no contractor n harge kseluruhan plaster clg. tq

 

sue nanti bg email atau email saya di mamaqari@gmail.com ye=)

 

salam...boleh share no kontraktor...tq
bubucekimi@gmail.com

 

salam, boleh share details contractor tu? n berapa costnye sama mcm plaster ceiling ni? terima kasih . syaz_86@hotmail.com

 

salam syazwani, sy dh pm awak.

 

salam sis blh pm price wat plater ceiling ngn contact no contractor

 

Nk details contractor n harga.tq.. ni email sy. shazwaniali@gmail.com

 

Salam...boleh email kat saya no phone kontraktor tu...berminat sangat email : erida295@yahoo.com

thanks in advance! sharing is caring

mai

 

blh email contact details kontraktor dan price? qistina@hotmail.com

 

Kami pakar plaster siling, partition, fair rated 1jam-4jam, gibsun board, boral sistem, hub kami 0162790800, 0105438658, email sunarto_jhon@yahoo.com

 

Salam..blh emel sy kos yg awk buat ni x berserta contact no kontraktor ni? noranis87@gmail.com

 

Tuan Noranis sy dh email=)

 

salam, bole emailkan no kontraktor tu hana5700@gmail.com, t.kasih

 

Terjumpa blog awak ni.minat nak tanye psl plaster ceiling.leh emailkan syg opeye98@yahoo.com.

 

Hello, mohon share contact details please :)

 

hi max..email me mamaqari@gmail.com ataupun drop ur email..insyaAllah nnti i reply..thanks.

 

salam, Boleh emailkan detail kontraktor tak? fatinrazali@yahoo.com
Terima kasih.

 

salam fatin, saya dh email.

 

emailkn detail kontraktor ame_paksu@yahoo.com.my
kontraktor nie area mana yer...

 

Wah xsangka kontraktor melayu. Nk detail kontraktor & area mana. Boleh PM ke ak.hazwan[at]gmail.com ? Tq mamaqari

 

salam hazwan..nnti cek email ye=)

 

salam..mohon jasa baik puan emailkan contact details kontraktor dan harga..terima kasih zairinomar@gmail.com

 

salam..dh email, nnti cek ye=)

 

Salam. Pm saya no contractor. Terima kasih di atas bantuan. mosbar79@gmail.com

 

emel saya budget brape ye mcm gambar di atas ni? dan kontraktor tersebut cover area mana? lantxpp2@gmail.com

 

abang long & mazlan saya dah email ye

 

berapa budget semua?dan kontraktor ni ambil x job area chenderong balai , perak?
ini email saya.
izausa89@gmail.com

 


salam, Boleh emailkan detail kontraktor tak? annyss79@gmail.com
Terima kasih.

 

salam....boleh email juga detail kontraktor itu pada blossombatik@yahoo.com
TQ

 

Salam. Mohon jasabaik untuk email detail contractor ke zali3030@gmail.com

 

salam....boleh email juga detail kontraktor itu pada mizzsuzy@gmail.com

TQ

 

salam, boleh saya dapatkan contact detail kontraktor tu kamalqayyum@gmail.com

terima kasih.

 

salam, bole saya dptkan detail untuk contractor. email saya blueneron@yahoo.com

terima kasih

-ija

 

salam. saya tak buat ngan kontraktor....saya buat direct. lebih murah dan jimat.
barang2 beli sendiri. apa yg saya bt....sy jumpa dulu mamat ni.....bgtau design apa yg saya nk.....tunjuk layout rumah. Dia akan bgtau apa brg kita kena beli....kat mana nk belil. rumah saya kena rm1000 sahaja utk upah pasang. Kos beli brg RM900. mamat ni ambik upah rm1 psf. kalau kat luar diorg nk sampai rm7000. tapi wiring kita kena buat dulu. pastu br leh panggil mamat ni dtg.
Mamat ni nama azman. dpt PR status. Bgus orgnya dan boleh dipercayai. cuma masalahnya dia takde transport....so kena ambik atau dia akan dtg sendiri....janji la jumpa mana2. leh col direct dia......0102756599. Cakap MAN SALAK TINGGI recommend.

 

Emel contractor ke amedeto8@yahoo.com.. Tq..

 

Salam mamaqari. Boleh tahu kontraktor tu kwsn mane ye? Sy di area nibong tebal. Plan utk buat plaster ceiling. Boleh email kpd sy nurul.nazrah@gmail.com

 

Post a Comment