Aktiviti di JB


Antara aktiviti-aktiviti yang kitorang sempat buat semasa berada di JB selama 3 hari...

1. Danga Bay
Mula-mula jaaln-jalan di Danga Bay..tempat ni macam dah x berapa nak popular pun skang. Takde pape pun yang menarik sangat kat sini...cuma ada games yang macam funfair tu jer..Tapi x taula sebab mungkin kitorg datang siang kot...

2. Legoland
Dah alang-alang sampai ke JB jomla ke LEGOLAND kan...


 Kaunter tiket yang lengang sebab kami pergi hari bekerja
 Orang Lego ni tido berdengkur...tu yang Qari terkejut


Albert Einstein
 
 Dasyat betul senibina lego diorang

 Naik train..yang ni Aqeel leh naik

 Jadi bomba




 Sekolah memandu...siap dapat lesen tuh...







 Naik menara...bule nampak keseluruhan LEGOLAND



 Jumpa gak ninjago yang Qari nak sangat tuh..

 
 Ni semua pengaruh tv...tak abis-abis ninjago...

Happy...sebab dapat pegi LEGOLAND dan mengepau mama dan abah

 Overall LEGOLAND sangat best. Nak datang lagi lenkali bila Qari dah Aqeel dah besar sikit. Banyak games jugak diorg tak dapat nak main lagi sebab tak melepasi ketinggian yang disyaratkan...

3. Sek Keb Pendidikan Khas Princess Elizabeth
Saja usha-usha sekolah ni. Mana la tau leh antar Aqeel nanti ke sekolah ni..Tapi jauh la pulak sampai ke Johor....haishhhh...Sekolah ni khas untuk mereka yang cacat penglihatan sahaja dan antara sekolah yang terawal untuk kanak-kanak istimewa.

4. JPO (Johor Premium Outlet)
Kat sini semua jenama terkenal ada di bawah satu bumbung





5. Bazar JB
Macam uptown la kalau kat KL ni. Semua barang ada dijual. Bule tahan penat la jugak nk berjalan . Ada orang karaoke dan tempat ni masih happening walaupun dah tengah malam...

6. Air Hitam
On the way balik KL, kita singgah dulu kat Air Hitam




Tu je la aktiviti yang sempat dibuat selama 3 hari selain dari makan dan mandi kolam...InsyaAllah kalau ada rezeki bule datang lagi...










0 comments:

Post a Comment