Tempat Makan Best di JB

Masa bulan puasa ni best gak cita pasal makan kan? Antara tempat makan yang menarik kitorang sempat singgah masa di JB hari tu. Konon nak cari makanan2 yang 'rare'...rare la sangat kan...hehehe
 
~Kacang Pool~
 

Serius kacang pool ni memang terbaik la...
 
Makan pulak ngan roti bakar..perghhh
 
 
Lokasi:
Selera Johor Plaza Larkin
No. 3, Medan Selera Larkin Bomba,
Susur 5, Jalan Tun Abdul Razak,
Johor Bahru


~Mi Rebus Tulang~


Setiap mi rebus ni ada satu tulang gear box dan siap dengan straw utk menyedut lemak-lemak tepu dalam tulang tu. Saya ni bukan la peminat lemak2 ni, so makan mi rebus jer and husband kerjakan tulang dia dan tulang saya..kehkehkeh...


Selain dari tu, ada jugak menu-menu lain. Qari makan nasi ayam

  Kami pilih tempat duduk bersila. Senang anak-anak nk melompat..huhuhu

 Lokasi:
Restoran ZZ
JKR Daerah, Jalan Petrie
Johor Bahru

Kedai ni agak ke dalam sikit..pandai-pandai la korang cari ye...


~Baby crab goring + Pari Bakar ~

Yang ni tak sempat nak amik gambar sebab bateri dah kong. So layan je gambar-gambar pinjam dari blog orang ye...

http://ibuayahdamia.blogspot.com/2013/04/tempat-makan-best-di-johor-ada-baby.html
Ikan pari ni sangat marbeless...serius lagi sedap dari yang makan kat Kuantan dulu.



 
 Baby crab goreng yang di tapau balik sebab kenyang sangat

Selain tu kitorang order jugak sotong kangkung..tapi aii tak minat sangat..huhuhuhu

Sebelah gerai ni ada gerai minuman yong yong kalau tak silap..semua air dia best-best terutama ice jelly..sebab kekenyangan air, makan pun tak habis.

Lokasi:
Tepian Tebrau
Pantai Lido
Johor Bharu
(gerai yang mula-mula sekali dan yang paling ramai orang)


Last sekali shopping chocolate dekat bawah hotel yang kami duduk The Zone Duty Free.

 
Tak banyak sangat pun kedai dalam ni..
 


Tu jer..kang batal posa pulak..hehehe
 

Wall Makeover by Na and Nadia

Bismillahirahmanirahimm...
 
" Saya nak www.nadiafarahida.com memilih rumah saya untuk dimakeover oleh Wall makeover by Na dengan design pilihan saya ini kerana .........................."
saya memang dah lama nak make over ruang tamu kat rumah saya sejak kami pindah lagi pada bulan Feb yang lepas…Konon-konon ingat nak cat je dinding ruang tamu tu. Nak pakai wallpaper memang tak mampu lg la setakat ni…so alternatif lain ialah dengan mengecat je la dinding tersebut.. tapi masalahnya pulak, kami suami isteri sampai sekarang masihl tak dapat lg kesefahaman nak cat kaler apa…almaklumlah kepala otak dan cita rasa kami ni memang selalu sangat berbeza…sampai sekarang ni putih je la kaler dinding kat ruang tamu kami tu tak bercat …memang x beshhh jer bila tengok ruang tu…tak menarik dan tak ceria langsung…

Kalaulah nadia pilih rumah kami, sure kami laki bini dah tak gaduh-gaduh lagi dan pasti suami saya akan happy sebab dia tak payah keluar duit, tak payah keluar peluh untuk mengecat dan yang paling penting sekali dah tak payah bertekak lg dengan saya sebab dinding tuh… hahaha…

Owh lupa, ada satu lagi... disebabkan ia adalah free, sure dia tak kesah dan pasti bersetuju je dengan pilihan design yang akan saya pilih ni....betul tak Nadia?
 
Lepas ni, rumah kami mesti nampk lebih cantik dan indah kalau dapat di make over by Wall makeover by Na… mesti dah tak terasa bosan bila melihat ruang tamu kami dan tentunya kami akan recommend gila-gila Wall makeover by Na ni kat kawan-kawan dan jiran-jiran kami kat sini....ok, nampak mcm bodek sgt ke?…Hahaha…tak kira, tak kira selain tu saya nak bagi tau jugak yang saya memang sangat-sangat suka baca blog nadia terutamnya pasal rumah nadia…cantekkkk tau dan kalau bule saya pun nak rumah dan dinding yang cantik macam nadia jugak..….

Wall makeover by Na ni pun tak kurang hebatnyer, design dia sangatttt la cantik-cantik belaka..Susah pulak saya  nak pilih nak yang mana, kalau diikutkan nafsu syaitooonniroojimmmm ni... rasa mcm nk pilih jer semua design...Tapi disebabkan boleh pilih satu jer, so ini yang menjadi pilihan utama saya


 
Kenapa saya pilih design ni? Sebab design ni paling menetapi citarasa kami berdua. Selain kaler design ni menepati konsep rumah kami dan suami saya memang sangat minat dengan kaler biru. Tak kira la biru apa pun...janji biru. Saya pulak suka dengan corak ala-ala Damask ni sebab ia kelihatan moden dan kelasss gitew...Saya pasti kami berdua pasti happy kalau dapat make over ni sebab ia memang kena dengan cita rasa kami berdua...so InsyaAllah kami tak akan gaduh pasal dinding lagi.....so Nadia pilih la rumah kami ye...=)