Tempat Makan Best di JB

Masa bulan puasa ni best gak cita pasal makan kan? Antara tempat makan yang menarik kitorang sempat singgah masa di JB hari tu. Konon nak cari makanan2 yang 'rare'...rare la sangat kan...hehehe
 
~Kacang Pool~
 

Serius kacang pool ni memang terbaik la...
 
Makan pulak ngan roti bakar..perghhh
 
 
Lokasi:
Selera Johor Plaza Larkin
No. 3, Medan Selera Larkin Bomba,
Susur 5, Jalan Tun Abdul Razak,
Johor Bahru


~Mi Rebus Tulang~


Setiap mi rebus ni ada satu tulang gear box dan siap dengan straw utk menyedut lemak-lemak tepu dalam tulang tu. Saya ni bukan la peminat lemak2 ni, so makan mi rebus jer and husband kerjakan tulang dia dan tulang saya..kehkehkeh...


Selain dari tu, ada jugak menu-menu lain. Qari makan nasi ayam

  Kami pilih tempat duduk bersila. Senang anak-anak nk melompat..huhuhu

 Lokasi:
Restoran ZZ
JKR Daerah, Jalan Petrie
Johor Bahru

Kedai ni agak ke dalam sikit..pandai-pandai la korang cari ye...


~Baby crab goring + Pari Bakar ~

Yang ni tak sempat nak amik gambar sebab bateri dah kong. So layan je gambar-gambar pinjam dari blog orang ye...

http://ibuayahdamia.blogspot.com/2013/04/tempat-makan-best-di-johor-ada-baby.html
Ikan pari ni sangat marbeless...serius lagi sedap dari yang makan kat Kuantan dulu.



 
 Baby crab goreng yang di tapau balik sebab kenyang sangat

Selain tu kitorang order jugak sotong kangkung..tapi aii tak minat sangat..huhuhuhu

Sebelah gerai ni ada gerai minuman yong yong kalau tak silap..semua air dia best-best terutama ice jelly..sebab kekenyangan air, makan pun tak habis.

Lokasi:
Tepian Tebrau
Pantai Lido
Johor Bharu
(gerai yang mula-mula sekali dan yang paling ramai orang)


Last sekali shopping chocolate dekat bawah hotel yang kami duduk The Zone Duty Free.

 
Tak banyak sangat pun kedai dalam ni..
 


Tu jer..kang batal posa pulak..hehehe
 

4 comments:

Hi Mama....kalu datang jb lagi jenguk la dulu blog saya sebab ada banyak review tempat2 makan menarik di JOHOR. Blog saya 100% cakap pasal makan je hehe takde topik lain!
Jadi singgah yer di www.blogmakanbest.blogspot.com dan kalu minat follow la yer blog saya TQ bebanyak

 

hi Papa-Ntiq..insyaAllah nanti saya singgah blog awak ye=)

 

Terima kasih atas perkongsian infonya.
Good job! Keep it up.
Jemput singgah ke blog saya http://sihat-cantikmulus.blogspot.com/

 

Post a Comment