Sky view @ 11

Assalamualaikum..Salam Ramadhan
Cepat betul rasanya masa berlalu, beberapa hari lagi kita dah nak sambut syawal.
Rasanya tak puas lagi berada di bulan Ramadhan ni. Serius sebelum ni selalunya Syawal la slalu ditunggu-tunggu siap countdown lagi, tp tahun ni berbeza pulak rasanya...Adakah mungkin disebabkan factor umur?hahahah... Mmmm...ok saya admit mungkin sebelum ni saya tak betul-betul menghayati bulan Ramadhan kot...Solat terawih pun tak penah penuh sebelum ni..Selalu kena sound dengan husband...kehkehkeh... tp tahun ni Alhmadulillah, setakat ni terawih tak tinggal lagi kecuali masa yang tak bule berpuasa la......Ok kita cuba le berubah sikit-sikit kan...Bak kata ustaz, nak buat perkara baik ni kena banyak latihan...Bila dah selalu memang dah rasa biasa jer dan x payah kena paksa lagi...hohoho
 
Semalam kami berbuka puasa di luar bersama kengkawan husband. Ni la first time makan kat luar sepanjang bulan Ramadhan ni...Selalunya kami akan makan di rumah sendiri, ataupun bila weekends berbuka di rumah parents saya ataupun rumah mentua. Tahun ni saya rajin memasak...x kira la yang simple ke, resepi baru ke semua saya bantai..hahaha...Ke bazar pun dalam 2-3 kali jer, tu pun sebab balik kerja lewat dan tak sempat nak masak. Ok nampaknya ada perubahan jugak di situ dan husband la paling happy sebab dapat makan makanan yang saya masak...kehkehkeh...bajet macam terror jer masak
 
Semalam kami berbuka di Putrajaya. Siapa sangka kat bangunan ni ada tempat makan yang best kat tingkat 11? Huhuhu...memang tak sangka beb....
 
 
Maafkan saya sebab tak sempat nak amik gambar. Gambar pinjam dari google image jer sebab segan nak amik gambar sebanrnya sebab makan ramai-ramai..hehehehe..
 
 
Sky view ni asal dari Mariot Hotel tapi  harga makan dia murah tau..Buffet Ramadhan sekepala RM20 jer. Tapi variety makanan sepadan la dengan harga tu kan...Bayar pn RM 20 jer kan so jangan nak demand lebih ye....
 
 
Antara makanan-makanan yang ada..2 jenis nasi (nasi putih dan beriyani), lauk pauk dalam beberapa jenis, kuewtiow, rojak, kuih muih yang banyak jenis jugak, salad/pecal, beberapa jenis bubur dan buah-buahan. Not bada makanan dia dan berbaloi la dengan apa yang dibayar kan...
 
 
Ni bahagian outdoor. Yang paling best kat sini tempat dia selesa dan cantik..Konsep moden gitew, surau pun besar.
 

 
Geng-geng husband...Paki 3 meja sebab tak muat
 



 
Alamat Sky View @ 11
Tingkat 11, Jabatan Peguam Negara, Putrajaya
 


0 comments:

Post a Comment