Diam Itu Lebih Baik....

Assalamualikum...

Dah lama tak upadate blog. 
Tak ada masa sekarang ni nak update. 
Anak-anak dan rumah tangga didahulukan...
Ok sampai di sini sahaja. 
Dah kehabisan idea sebab lama tak menulis. 
K bai :-)

Susun Atur Kuali

Kali ni kita masuk ke dapur pulak ye. Saya nak share dengan korang bagaiman susun atur kuali di dapur rumah saya...
 
Gantung jer...


Susun atur ni sebenarnya idea husband saya. Katanya tak suka tgk kuali tu ditelengkup atas counter bar lepas di basuh. Kalau gantung macam ni bule terus gantung jer selepas di basuh. Sebelum ni saya simpan kuali-kuali ni dlm kc jer tp sblm kering saya letak dulu atas counter bar. Tu pun tengok mood bila rajin nak susun dalam KC baru susun...kadang-kadang amik masa sehari, kadang 2 hari dan kadang 3 hari bergantung pada mood dan tahap kerajinan diri...hehehe.

Kebaikannya ia menjimatkan ruang dan korang tak yah pening pikir cara nak susun kuali tu. Tapi keburukannya ialah saya perlu memastikan bontot kuali hendaklah sentiasa berkilat...part tu jer yang stress sikit...hahaha..

Selain daripada menyangkut kuali, bule jugak gantung benda-benda lain kan mengikut keperluan dan kreativiti masing-masing. Rasanyer macam ni lebih praktikal untuk saya. Terpulang la pada cita rasa masing-masing kan....
 
 
 
 
<---iklan--->
 
Skirt chiffon full lining
RM35 without postage
whatsapp: 0122664219
 
Skirt ni sesuai untuk mereka yang bertubuh rendah...
 
Colour: black, green and pink 
 
 
 

Pengganti Dressing Table

Assalamualaikum...
Lama rasanya dah tak mengupdate blog.
Kali ni saya nak share sikit tentang perabot di bilik tidur..
 
Perabot apa yang ada dalam bilik korang eh?
Disebabkan bilik tidur kami takde la sebesar mana pun perabot pun kami kurangkan. Cuma basic perabot sahaja yang kami letakkan bagi menampakkan bilik lebih luas dan selesa....
 
Dalam bilik kami cuma terdapat katil bersize king dan built-in wardrobe yang tinggi pada dinding.. Itu pun dah mengambil banyak ruang. Tapi macam tak lengkap pula kalau tak ada dressing table dalam bilik kan? Tapi disebabkan ruang yang terhad, dan nak consider perabot yang lebih praktikal dari segi ruang penyimpanan kami menggantikan dressing table dengan laci bertingkat yang ditambah dengan cermin  seperti ini...
 
sebelum & selepas
 
Selain dapat menggantikan dressing table, dapat juga lagi ruang penyimpanan 3 tingkat kan (^_^)